|

Sitruunapasta

Sitruunapasta on nopea ja helppo arkiruoka, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Täydellistä!

Muutamasta raaka-aineesta valmistuva sitruunapasta on klassikkopasta, joka onnistuu myös kasvipohjaisena. Kaurakermana kannattaa käyttää rasvaisempaa, vispautuvaa kaurakermaa.

Sitruunan, kerman ja valkosipulin liitto ei kaipaa seurakseen kuin suolaa ja mustapippuria. Ja tietysti pastaa. Pastaksi sopii hyvin spagetti, tagliatelle tai vaikka paksu nauhapasta pappardelle.

Sitruunainen pasta on herkullista siltään tuoreilla yrteillä, kuten basilikalla tai lehtipersiljalla, viimeisteltynä. Mutta pastan päälle voit paistaa vaikka (vege)kanaa, savutofua tai vaaleaa kalaa. Myös katkaravut tai vaikka halloumijuusto sopivat pastan päälle hyvin.

Nopeiden arkiruokien ystävien kannattaa muistaa myös nämä Kokkipottilan herkulliset arkiruokareseptit:

Sitruunapasta on helppo ja nopea arkiruoka. Pasta on valkoisella lautasella, jossa on ohut kultainen viiva reunassa. Kuva on otettu ylhäältäpäin ja kuvan yläreunassa on minitomaatteja pienessä kulhossa sekä parmeaanilastuja pienellä lautasella. Kuva oikeassa reunassa on basilikapuska.

Sitruunapasta

Sitruunapasta on nopea ja raikas arkipasta. Syö siltään tai paista kaveriksi vaikka savutofua tai kanaa
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys12 minutes
Valmistusaika22 minutes
Annokset: 4

Raaka-aineet

  • 350 g pastaa
  • keitinveteen suolaa
  • 1 sitruunan mehu (reilu ½ dl)
  • 1 sitruunan keltainen kuori
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 1/2 dl kermaa (esim. kaurakerma, katso vinkit)
  • 1 tl suolaa
  • hieman mustapippuria
  • tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
  • parmesania (esim. vegeversio)

Tee näin

  • Keitä pastaa suolatussa vedessä.
  • Kun pasta kiehuu, pese sitruuna huolella juuresharjalla.
  • Raasta keltaista sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu.
  • Murskaa tai raasta myös kuorittu valkosipulinkynsi.
  • Sitruunan kuoriraaste, valkosipuli ja sitruunamehu sekä suola ja mustapippuri ruokakermaan. Lehmänmaitokerma paksuuntuu selvästi sitruunan lisäämisen jälkeen, kaikki kaurakermat eivät reagoi samalla tavalla.
  • Valuta al denteksi keitetty pasta ja sekoita kastike joukkoon.
  • Viimeistele tuoreilla yrteillä ja parmesaanilla.
  • Kun olet valuttanut pasta ja sekoittanut kastikkeen aineet, hämmennä kastike pastan joukkoon. Anna vetäytyä hetki ja tarkista suola.

Vinkit!

  • Jos käytät kaurakermaa, suosittelen käyttämään rasvaisempaa versiota (vispattava kaurakerma). Lehmänmaitokermoista sopii myös ruokakerma.
  • Jos kasvipohjainen kerma ei paksuunnu sitruunamehun lisäämisen jälkeen, keitä pastaa pari minuuttia ohjetta vähemmän, valuta pasta ja sekoita kastike pastan joukkoon ja kypsennä pasta loppuun liedellä kastikkeen kanssa. Näin kastike tiivistyy herkullisesti pastan pintaan.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?