Adventin valo, ilo ja yllätykset

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Taas hän tuli meille. Hiipi hiljaa sisään, nököttää nyt sohvan nurkassa ja hymyilee monalisamaisen viehkeästi. Pertsa on palannut!

Pertsa-tonttu on adventtiajan ilo. Metrinmittainen tonttu, jolla on sopiva määrä taskuja asussaan, tuo ilon lisäksi meille yllätyksiä ja kirjeitä. Tänään, ensimmäisen adventin kunniaksi, Pertsa pyörähti kaupungilla ja toi tullessaan iki-ihanat raskalaisen muodokkaat myllyt. Kiiltävänmustat suola- ja pippurimyllyt ovat Peugeotin U-Select Paris mallistoa. U-Select omínaisuus helpottaa jauhannan karkeuden säätöä: kun ennen karkeutta säädettiin myllyn huipun ruuvista, käy se nyt kääntämällä alaosasta haluttu karkeus (1-6). Myllyn nimi ja ominaisuudet ovat niin hienoja, että aivan kuin autoista puhuttaisiin. Onkohan myllyt nelivetoja?

Yllä olevassa kuvassa myllyjen katveesta kurkkii hauska, keittiöön sopiva raastinraudan muotoinen lyhty.

Iloista adventtiaikaa!

2 kommenttia

Tusla kirjoitti...

Kauniit! Meiltä löytyy samat, mutta ihan tavan mekanismilla ja isompina. Ja värikin on se tylsä ruskea... Mutta toimivat!

Hannele kirjoitti...

Sehän on pääasia, että myllyt jauhaa. Peugeot taitaa olla varmatoiminen tapaus. Tuosta mustasta ja kiiltävästä pinnasta kun ottaa tahmanäpeillä kiinni, saattaa kauneus kadota ;)

Sisällön tarjoaa Blogger.