|

Vuohenjuusto-sienirisotto

Tuttu tilanne menneeltä viikolta: kukaan ei taas ollut käynyt kaupassa saati miettinyt arki-iltaruokaa. Onneksi jääkaapissa odotti kokkeja aamupala-ainesten lisäksi jämäpala vuohenjuustoa ja pakkasessa pussillinen sieniä.

****

Vuohenjuusto-sienirisotto

loraus oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2-3 dl käsiteltyjä sieniä (esim. tatteja, suppilovahveroita tai korvasieniä)
3 dl risottoriisiä
n.7 dl kasvislientä (esim. Fond du chef -kimpaleesta)
n. 100g vuohenjuustoa
mustapippuria myllystä

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Käsittele tarvittaessa sienet. Kuullota sipulisilppuja hetki öljytilkassa kattilassa, lisää riisit ja pyörittele sekaisin. Lisää lientä pienissä erissä, ja anna liemen aina välillä imeytyä riiseihin aika ajoin sekoitellen. Noin kymmenen minuutin jälkeen lisää sienet ja jatka liemen lisäämistä. Risottoriisi kypsyy noin 20 minuutissa. Voit välillä maistella ja tunnustella riisin rakennetta. Kun riisi alkaa olla kypsää sekoita joukkoon vuohenjuusto pieninä palasina. Mausta pippurilla ja tarkista maku.

****

Alkuperäisen reseptin löysin Helsingin Sanomien ruokasivuilta. Yllä resepti on kirjattuna kuten meillä risotto tehtiin.