| | | | |

Jäädykekakku

Jäädykekakku on upea jälkiruoka tai kahvipöydän kaunotar. Marenkipohja tekee kakusta suorastaan ylevän. Voit tehdä kakun pakastimeen hyvissä ajoin etukäteen.

Jäädykekakku on jalallisella kakkuvadilla. Kakun päällä on ananaskirsikoita. Kakussa on marenkipohja. Kuva on kattauskuva.

Jäädykekakku on kulkenut sukumme reseptiarkistoissa yli kymmenen vuotta. Täyteläinen mutta raikas kakku muuntautuu helposti kaikkiin vuodenaikoihin, kun kakun kanssa tarjottavia marjoja tai hedelmiä vaihtaa sesongin mukaan.

Tässä herkussa yhdistyy juustokakku ja jäädyke, kaksi ihanaa jälkiruokaa tai kahvipöydän tarjottavaa, joten resepti kannattaa ehdottomasti ottaa talteen.

Jäädykekakun voi tehdä pakastimeen hyvissä ajoin etukäteen – asia joka helpottaa usein illallisia tai juhlia järjestettäessä. Kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua, jotta sen leikkaaminen onnistuu helposti. Kakku myös maistuu paremmalle, kun se saa hetken lämmetä.

Kahden liivatteen ansiosta kakku pysyy hyvin kasassa, vaikka se hieman sulaisikin. Jos tiedät, että kakku syödään kokonaan heti, voi liivatteet jättää pois – muista kuitenkin lisätä sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu, sillä ne tuovat kakkuun herkullista raikkautta.

Kokeile myös näitä jälkiruokia tai kakkuja:

Jouluksi jäädykekakun voi koristella vaikka pienillä pipartaloilla:

Jäädykekakku on jalallisella kakkuvadilla. Kakun päällä on ananaskirsikoita. Kakussa on marenkipohja. Kuva on kattauskuva.

Jäädykekakku

Jäädykekakku on upea jälkiruoka ja kahvipöydän kaunotar. Tarjoa jäädykekakun kanssa kauden marjoja tai hedelmiä.
Esivalmistelu30 minutes
jäädytys4 hours
Valmistusaika4 hours 30 minutes
Annokset: 8

Välineet

  • irtopohjavuoka

Raaka-aineet

  • 2 liivatelehteä
  • yhden sitruunan mehu
  • yhden sitruunan kuori raastettuna
  • 4 kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g Philadelphia -tuorejuustoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 valmis marenkipohja

Tee näin

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Raasta huolellisesti pestyn sitruunan kuori (keltainen osa). Jätä odottamaan.
  • Purista sitruunan mehu valmiiksi. Jätä odottamaan.
  • Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
  • Vaahdota kananmunan keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri, sitruunan kuoriraaste sekä tuorejuusto napakaksi vaahdoksi (kulho 1).
  • Vaahdota toisessa kulhossa kerma vaahdoksi (kulho 2).
  • Yhdistä kulhojen 1 & 2 vaahdot ja sekoita tasaiseksi.
  • Puristele pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.
  • Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Sekoita ja varmista, että lehdet ovat liuenneet kunnolla. Valuta liivate ohuena ja tasaisena nauhana vaahdon joukkoon samalla sekoittaen.
  • Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  • Kääntele valkuaisvaahto muiden ainesten joukkoon.
  • Laita irtopohjavuoan pohjalle kaupan valmis marenkipohja. Jos pohja on liian pieni, voit tilkitä marenginpalasilla vuoan pohjan täyteen (marenkipohjapakkauksessa on usein kaksi pohjaa).
  • Kaada kakkumassa marenkipohjan päälle.
  • Peitä vuoka foliolla ja laita pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
  • Ota kakku pakastimesta 20–30 minuuttia ennen tarjoilua.
  • Tarjoa kakku kauden marjojen, marjoista tehdyn melban tai kauden hedelmien kanssa.

Vinkit!

Voit tehdä marenkipohjan myös itse. Tee marenki silloin yhdestä isosta tai kahdesta pienestä kananmunasta.

Joko seuraat Kokit ja potit -ruokablogia Instagramissa? Tule mukaan!