Testissä keraamiset veitset

maanantai 10. tammikuuta 2011

Meitä ilahdutettiin joulun aikaan monen muun ihanaisen lahjan ohella muutamalla varsin veikeällä ruoka-aiheisella lahjalla. Yhdestä paketista paljastui kaksi keraamista veistä. Vau!

Veitset ovat äärimmäisen teräviä ja kevyitä. Normaalilla kokkiveitsellä veistelemään tottuneena veitset ovat tuntuneen jopa liian keveiltä - tottumiskysymys veikkaisin. Keraamisen veitsen etuna pitäisi olla hyvä terässä pysyminen, sillä terä on kuulema kaksi kertaa terästä kovempaa (humanisti ei meinaa uskoa). Aika näyttää kuinka käy.

Pieni veitsi on moneen menoon liian pieni. Isompi veitsi sen sijaan on sopiva pilkkomiseen, hienontamiseen ja viipalointiin. Jostain syystä kuitenkin, ainakin toistaiseksi, tulee tartuttua perinteiseen kokkiveitseen, joka onneksi sekin on miehisin voimin pidetty hyvässä terässä.

Summa summarum: keraamiset veitset ovat ihan jees mutta ei kuitenkaan vautsivau.

7 kommenttia

Uusano kirjoitti...

Minulla on yksi keraaminen veitsi ja jotenkin arastelen sen käyttöä, se on omassa laatikossaan ja aina syrjäytyy jonnekin keittiövälinelaatikon takaosaan. Mutta kun muistan sen sieltä ottaa, se on kyllä taivaallisen hyvä just tomaatin leikkaamiseen. Mitään kovin kovan aineksen leikkaamiseen se ei tunnu oikealta ja esim raa´an kalan leikkaamiseen sushia varten se tuntuu liian tuhdilta.

Hannele kirjoitti...

Minusta myös yksi keraamisen veitsen haaste on sen säilytys. Muutama paras veitsi meillä on magneetissa, mutta ehän posliini siinä pysy. Sekalaisessa kuorimaveitsi-höylä -osastolla terät ovat varmasti hetkessä entiset. Vaikka sitten luin jostain, että sinne sekaan vaan ja hyvin kestää. Tiedä häntää.

Uusano kirjoitti...

Olen jostain kuullut/lukenut, että keraamisissa veitsissä on nykyisin metallinen "sydän" niinkin raadollisesta syystä kuin siitä, että näkyisivät turvatarkastuksissa. Mahtaisivatko sitten pysyä magneetissa, en ole kokeillut. Mutta siirsin veitseni otollisempaan paikkaan laatikossa, mitä sitä siellä omassa rasiassaan makuuttaa, hyvää vekotinta:))

Hannele kirjoitti...

Tuota turvatarkastusasiaa ja metallisydäntä en ollut koskaan tullut ajatelleeksi. Veitsiähän täytyy koklata magneettiin!

Hannele kirjoitti...

Nonnii. Nyt sekin on testattu: meidän keraamiset veitset ei pysy magneetissa mahdollisesta terässydämestä huolimatta. Plääh.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen keraamisen veitsen ystävä. Leikkaa hedelmät, vihannekset ja oikeastaan kaiken mitä tarvitaan helposti ja näppärästi. Omaan käteen ei tunnun liian keveältä lainkaan. Oikein passeli. Ja itselle oli vautsi-vau!

Hannele kirjoitti...

Sehän on parasta, että on omaan käteen sopiva veitsi!

Meillä keraamisesta kaksikosta on tullut "reissuveitsiä", jotka pakataan aina reissuille mukaan. Hyviä veitsiä ne on, todella hyviä, mutta silti jostain syystä kotikeittiössä kädessä on japanilainen kokkiveitsi.

Sisällön tarjoaa Blogger.