|

Arkistoista kaivettua: Pollo Limonello

Pollo Limonellon ohje on yksi niistä monista resepteistä, joita olen vuosien varrella keräillyt kokeiltavien ruokien listalle. Lista on pitkä ja se kasvaa koko ajan. Ennen minä printtailin reseptejä paperille, joten kaapissa on vino pino irtolippusia odottamassa kokkausta. Voitte kuvitella, miten hurjan kätevää on plärätä mapittamattomia reseptejä. Niin kätevää, että puuhaan tulee ryhdyttyä vain silloin kun mielessä on yksi tietty resepti, jonka tietää olevan juuri siinä pinossa. Nykyisin sentään keräilen reseptejä astetta nykyaikaisemmassa arkistointimuodossa.

Joku kerta minulla tuli mieleen the pinossa oleva Pollo Limonello, jonka olen printannut Pastanjauhajien arkistosta hurjan kauan sitten. Alunperin resepti on julkaistu Hesarin Nyt-liitteessä ja ihan alkujaan se on peräisin Bar9:n keittiöstä. Sitruunaisen kanapastan resepti taitaa olla baarin kestosuosikki, sillä se näyttäisi olevan edelleen listalla. Voi härrekuud mitä muitakin herkkuja listalla on!

Noudatin ohjetta liki prikulleen. Vain sitruunamehua tiristin kastikkeeseen hieman ohjetta enemmän. Raikas, täyteläinen ja huippumaukas pasta toimi erinomaisesti myös pakkasesta sulatettuna lounaana.

****

Pollo Limonello -pasta (3-4 annosta)

3 broilerin rintafilettä
suolaa
öljyä paistamiseen
1 sipuli
hyppysellinen cayannepippuria (tai esimerkiksi tabascoa)
2 dl kuohukermaa
1 rkl kanafondia
3-4 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
½rkl kurkumaa (voi korvata currylla)
2 rkl sitruunamehua (laitoin ehkä 4 rkl)
2 rkl hunajaa
2 dl paksua maustamatonta jugurttia

spagettia
parmesanjuustoa
tuoreita yrttejä

Leikkaa broilerinliha suupaloiksi. Kuumenna korkeareunaisella pannulla öljyä ja paista lihat pannulla. Ripottele hitunen suolaa lihoille. Lisää pannulle silputtu sipuli ja pippuri. Pyörittele pannulla kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää kerma ja fondi, keitä hetki. Lisää myös silputut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri, hunaja ja sitruunamehu. Voit laittaa ensin vain vähän sitruunamehua ja lisäillä myöhemmin maun mukaan. Keittele kastiketta kymmenisen minuuttia (ja laita pastat kiehumaan). Sekoita kastikkeeseen jugurtti. Makustele ja säädä suolan, sokerin ja sitruunan tasapaino mieleiseksi.

Valuta pasta, sekoita kastike pastan joukkoon, raasta tai lastuta päälle parmesania. Tuoreista yrteistä ruokaan sopii ainakin basilika, oregano (kuvassa), timjami, persilja ja rukola, jos nyt viimeksi mainittua voi yrtiksi laskea.

****