Jämäpäivän ritarimainen jälkkäri

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Viime viikolla satuin juuri sopivasti tammimarkkinoiden aikaan Kuopioon ja viipurinrinkeliostoksille. Harva makea leivonnainen saa minun suun niin messingille kuin viipurinrinkeli. Toisaalta harva herkku tuo myöskään niin paljoa makumuistoja. Harvoin syötävä markkinatuote on herkkua ehkä juuri harvinaisuutensa vuoksi. Viipurinrinkeli menee samaan kastiin kuin lanttulaatikko tai laskiaispulla.

Jippii. Pianhan se laskiainen jo onkin!

Rinkelin viimeinen, kuivanut kaari päätyi lopulta jämäpäivän jälkkäriksi. Köyhien ritarien tapaan uitettuna paistettu pulla oli mansikkasurvoksen ja vaniljavaahdon kanssa todella kuninkaallista tasoa.

****

Köyhät ritarit

kuivahtanutta ranskanleipää (tai vastaavaa)
2 dl maitoa
1 muna
(2 rkl sokeria)

voita paistamiseen

Riko munan rakenne ja sekoita muna maidon kanssa. Lisää sokeria, jos teet ritarit leivästä. Viipurinrinkeliä paistettaessa ei sokeria enää tarvinnut. Kuumenna paistinpannulla voita. Uita leipä tai rinkeliviipaleita hetki molemmin puolin munamaidossa ja laita paistumaan kuumalle pannulle. Käännä välillä ja paista kunnes leivät ovat kullanruskeita. Nauti mansikkahillon tai -soseen ja kermavaahdon/vaniljavaahdon kanssa.

****

2 kommenttia

Nimetön kirjoitti...

Oijoi, Wiipurinrinkeli on niin hyvää...Onneksi ei mene kauankaan kun on syysmarkkinat:) Muutama hassu kuulema "kirvatonkesäkuukausi" ja hups Kuopiossa on markkinahumu taas ylimmillään...
Johanna

Hannele kirjoitti...

Syysmarkkinoihin on vielä piiiiitkä aika. Kesä kuluu viipyillen ja loma on loputon :)

Sisällön tarjoaa Blogger.