Jännittäviä kohtaamisia herkkujen äärellä

maanantai 14. helmikuuta 2011

Lauantaina oli jännittävä päivä. Vastasin Jauhantapajan nyyttärikutsuun itsellenikin yllätyksenä myöntävästi, vaikka vieraiden ihmisten luo, vieraiden ihmisten joukkoon meneminen tuntuikin kummalliselta ajatukselta. Isäntäväki lupasi olla säikyttelemättä, joten uskaltauduin soittamaan ovikelloa. Uloskaan ei voinut jäädä, siitä pitivät paukkupakkaset huolen.

Koossa oli iloinen joukko oululaisia ruoan ystäviä. Paikalla oli Pastanjauhajien lisäksi Peruspöperöä -blogin Virpi, (Diplomi-)insinööri Pekka, jauhajien vieraskynäilijä Bronx sekä muutama hängaraundilainen, jopa melkein siniverinen kuningatar.


Illan aikana keskustelut kieppuivat aiheesta toiseen. Jutun juurta riitti ainakin Nokian ja Microsoftin yhteiselosta, etanoiden ruokkimisesta, Nokiasta, horoskoopeista, paratiisimaisesta Euroviisuehdokkaasta, lemmikkikäärmeistä (jäks), Nokiasta ja ruoasta. Mainitsiko jo Nokian? Joku taisi keskustelun lomassa hörpätä myös "Drink your sorrows away" -etiketillä varustetusta pullosta. Sekä keskustelulle että kulaukselle oli osalla porukasta hyvin ymmärrettävästi tarvetta, siinä määrin muutoksen tuuli viime viikolla puhalti. Voimia jokaiselle heistä ja teistä.


Pöytään kannettiin toinen toistaan herkullisempia ruokia. Jauhajat asettelivat tarjolle Jamie Oliverin reseptoimaa chili con carne tyyppistä lihapataa, joka oli herkullista ja sopivan takapotkuista.Virpi oli loihtinut tillinäkkäriä (kuva yllä) sekä kahdenlaista herkkutahnaa. Helppo mutta hävyttömän hyvä artisokka-valkosipulitahna sekä Helkan keittiön ohjeella toteutettu auramousse toimivat hyvin myös lihapullien kaverina. Peruspöperölän keittiöstä tuotiin pöytään myös couscous-salaattia (kuva toinen ylhäältä).


Pekka paistoi alkuillasta käsittämättömän hyviä juustoisia nöttösiä, cheese puffseja (kuva yllä). Myös jälkiruoka oli insinöörikeittiön käsialaa: ohuen letun sisään kääritty jäädytetty banaani-valkosuklaapyre tarjoiltiin kotitekoisen banaanijäätelön ja suklaakastikkeen kanssa (kuva ylinnä). Voin taata, että jälkiruokakokonaisuuden luomiseen on mennyt enemmän aikaa kuin sen syömiseen. Herkku hotkaistiin hujauksessa! 

Illankähmässä sivupöydällä tirisi rasvakeitin, josta nostettiin pöytään maukkaita kanansiipiä ja bataattisipsejä. Wingsejä dippailtiin kastikkeeseen, jossa oli ainakin soijaa, riisiviinietikkaa ja valkosipulia. Pöytään kannettiin myös brushettemaisia leipäsiä mätitahnatäytteellä ja chevre-tomaaatti-basilika -täytteellä. Yksi minulle uusi ja kiinnostava yhdistelmä oli pekoniin kääritty kampasimpukka - nam!

Tämä Potti vei kassissaan illan Euroviisuteemaa mukaellen suomalaiskansallista, uudella reseptillä tehtyä ruisleipää ja saksalaistyyppistä smetanahaudutettua hapankaalta. Toivottavasti Paradise Oscar sopii saksalaisille(kin) kuulijoille yhtä hyvin kuin hapankaalihauduke ruisleivälle.

Uh. Ruokaa oli enemmän kuin pystyi syömään. Sanaa täynnä en tosin tohtinut sanoa illan aikana ääneen, muuten olisin joutunut ottamaan kulauksen jotain epäilyttävää tehotippaa. Jälkikäteen myönnettäköön, että olipa täysi olo.

Lämmin kiitos vieraanvaraisuudesta, ystävällisyydestä ja välittömästä tunnelmasta. Oli ilo olla!

5 kommenttia

Virpi kirjoitti...

Oli ilo tavata! :) Toivottavasti ei tullut traumoja ja nähdään toistekin.

Rosmariini kirjoitti...

Kiitos, Potti, kun tulit sulostuttamaan iltaamme!

Hannele kirjoitti...

Potti täällä:)
Kiitos teille molemmille, ilo oli tyystin minun puolella.

bronx kirjoitti...

Potti,

se "epäilyttävä tehotippa" oli ns. valtakunnanomena,
http://fi.wikipedia.org/wiki/Unicum

Kiitokset seurasta - seuraavaa feastia odotellessa. :D

--bronx

Hannele kirjoitti...

Wikipedian historiallinen Unicum-katsaus oli kyllä vakuuttava :) Kiitos, Bronx!

Sisällön tarjoaa Blogger.