Ravintola Kuu, Helsinki

sunnuntai 27. maaliskuuta 2011


Ravintola Kuun taivaallinen nimi siivitti iloisen seurueemme jo etukäteen keveätunnelmaisiin keskusteluihin: 

  • Ai yhden kuun vain kahden kuun ravintola?
  • Missä Kuu on? -Taivaalla!
  • Jos olen pitkän päivän jälkeen ihan kuutamolla, se johtuu siitä että minä olen kuussa.
  • Tänään maassa, huomenna jo kuussa.

Onneksi älysimme olla kertomatta kuujuttuja tarjoilijoille. He ovat kuulleet ne ehkä ennenkin. Sekä yhden kuun että kahden kuun ravintola (ravintola Kuukuu) sijaitsee Etu-Töölössä, ei sentään taivaassa, vaikka keskeltä Suomea, taivaan kautta, sinne pyrähdinkin.

Tarjoilija suositteli lämpimästi menu Kuuta ja kehui vuolaasti poroa kaupungin parhaaksi. Ravintolan nimikkomenu maistuikin kuulema mainiolle - kaksi neljästä valitsi sen. Naiset kehuivat erityisesti alkukeitoksi tarjottua savulohikeittoa. Me kaksi muuta valitsimme Chef´s menun, loistava valinta sekin. Kaikki neljä tarjottua ruokalajia olivat maukkaita. Ehkä kirkkaimpina minulla jäi mieleen pääruoka pihvin lisäkkeeksi tehdyt tryffeliperunapyre sekä kermaan muhennettu etana. Myös välipalana tarjoiltu kotimainen appenzeller tyyppinen juusto viikunahillokkeella oli erinomaista.

Reissutyöpäivästä tulee väistämättä pitkä, kun käy matkalla Kuussa. Mutta kun arjen uupumuksen jakaa ystävien kanssa, on jokainen valvottu hetki täynnä iloa. Kiitos, kaunokaiset, matkaseurasta!

ps. Kuvassa se kuumempi taivaankappale kuvattuna 8500km täältä kaakkoon.

2 kommenttia

Tusla kirjoitti...

Kuu on ehdottomasti myös mun lempiravintoloita Helsingissä. Paistettu maksa, oi nam. Ja muistaakseni myös ihanaa lampaan potkaa.

Nää sun ravintolarapot on kivoja!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Tusla! Kulunut viikko on ollut kyllä harvinaisen herkullinen kaksine ravintolaillallisineen. Vaan ihanaahan se on:)

Kuussa oli tosi maukas ruoka. Meillä oli listalla Kuun lisäksi ainakin Farang, Postres ja Sasso. Kuu-ukot vastasivat ensimmäsenä puhelimeen.

Sisällön tarjoaa Blogger.