Ilosanomamuffinssit

Näiden mehevien ja maistuvien aamiaismuffinsien ohje on kulkenut ruokablogista toiseen. Ensin Saara Törmän reseptoimia muffineja on tehnyt tiettävästi Lettupannu-blogin porukka, josta ilosanoma on levinnyt moniin muihinkin koteihin ja blogeihin: Kädenvääntöä, Sillä sipuli, Pastanjauhantaa, Pumpkin Jam ja Herkkuja ruokapöytään blogien poppoot ovat ainakin herkutelleet muffinien ääressä. Niin mekin.

Ohje on siitä(kin) mainio, että sitä voi varioida ja muokata jääkaapin sisällön ja tyhjennystarpeen mukaan. Alkuperäisohjeessa taikinan kostukkeeksi suositellaan maustamatonta jugurttia tai piimää, mutta soveltaminen onnistuu mainiosti. Minä tyhjensin taikinaan purkinpohjat ruokajugurtista, maidosta, valkosipulisesta tuorejuustosta ja tilkasta kermaviiliä. Raastoin taikinaan myös parmesanjuuston kannan (vajaa desi raastetta), jota taikinaan olisi voinut kyllä laittaa enemmänkin.

Aamupalapöytään tulijoille kannattaa muuten mainita, että kyseessä on suolainen muffinssi. Minä en älynnyt asiasta kertoa ja ihmettelin, kun Herra Kokki mutusteli leipää uunissa paistuneita herkkuja odotellessa. Kun kerroin, että muffinien väliin voi laittaa vaikka juustoa, tomaattia ja herneenversoja, oli ilme näkemisen arvoinen. Mitä ihmettä? Ai, ne onkin suolaisia (höh).

Minun mielestä sämpylän ja teeleivän välimaastoon maultaan asettuvat lämpimäiset olivat todella herkullisia ja meheviä, mutta pöydän toiselta puolelta kuultu kommentti oli (pettymyksen siivittämänä) selvästi laimeampi.

****

Suolaiset aamiaismuffinsit (12kpl)

4dl vehnäjauhoja
2 dl (isoja) kaurahiutaleita
2 tl soodaa
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
n. 3dl maustamatonta jugurttia tai piimää
vajaa desi maitoa
vajaa desi (valkosipuli)tuorejuustoa
1-2 dl juustoraastetta

seesamin- tai auringonkukansiemeniä pinnalle

Lämmitä uuni 180-200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa märät aineet ja juustoraaste kuiva-aineseoksen joukkoon ja sekoita nopsasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina (öljyttyihin) muffinsivuokiin ja ripottele päälle siemeniä. Paista noin 15 minuuttia.

****