Take away - Oulun parhaat

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Väsyneen, kiireisen tai laiskan illan pelastus on maukas noutoruoka. Tarjonta on varmasti kaikissa kaupungeissa hyvin kirjavaa sekä hinta- että erityisesti laatutasoltaan - niin Oulussakin. Tässä meidän pikkuperheen take away -suosikkimme:

  • Take away fast food. Erinomaisen maukasta ruokaa, joka wokataan avokeittiössä. Kastikevaihtoehtoja on kymmenkunta, joista suosikkejamme ovat valkosipuli-, chili- ja mustapapukastike. Annokseen voi valita kasviksia, kanaa, porsasta tai härkää. Kauhan varressa vuorottelevien herrojen ruoat ovat hieman erilaisia, mikä loppupelissä taitaa olla pelkästään positiivinen asia; kastikkeita ei kaadeta purkista.
  • New Bombay / Taste of India. Saman miehen kaksi intialaista ravintolaa tarjoavat pääosin yhtäläiset listat. Yllä olevassa kuvassa on kanaa tomaattisessa sambalmasala -kastikkeessa. Loistoruokaa. Ihanaa. Toinen kastikesuosikki on ehdottomasti sitruunainen madras. Voimakkuusvaihtoehtoja on kaikissa annoksissa neljä: mieto, keskivahva, tulinen ja erittäin tulinen. Fire! 
  • Swing Grill. Kaupungin parhaat hampurilaiset. Itsetehdyt leivät ovat Swingin tavaramerkki ja kun ihanaisen leivän väliin kootaan hampurilainen hyvistä raaka-aineista, on homma hurraahuutoja vaille valmis.
  • Troija kebab. Legendaarinen kebabbaikka, jonka pitakebab maistuu harvoin haettuna herkulta.

Olisipas kiva kuulla muidenkin noutoruokasuosikkeja Oulusta tai muualta. Kerro!

7 kommenttia

Amelia kirjoitti...

Nyt oli kyllä ihan pakko tarttua, kun sydänmenasia ihan melkeen tämä on (XD). Kai olette kokeilleet New Bombaysta kulman takana sijaitsevaa Indian Cuisinea? Se on ehdottomasti niistä kahdesta parempi! Itse ensin vähän epäillen suhtauduin uuteen, kun olin vuosikaudet New Bombayssa käynyt, mutta ihan turhaan. Indian Cuisine hakkaa Bombayn kuus nolla, kastikkeissa kunnon maut ja tulisuus ei ole "päälleliimattu"! Erityisesti voin suositella lammasta minttukastikkeessa, nami! (tulipa tästä kunnon avautuminen :D)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Amelia, kun tartuit ja avauduit!

Kerran ollaan haettu ruokaa Indian Cuisinesta ja hyvää se kyllä oli, mutta sillä kerralla ei mitenkään loistokasta. Ehkä annosvalinta oli väärä tai oikea kokki lomalla. Mutta sinun suosituksesta lupaan, että kokeilemme toistekin.

Lammasta minttukastikkeessa kuulostaa tosiherkulta, uu.

Virpi kirjoitti...

Postiaukion kiinalaisen ravintolan kanaa valkosipuli-chilikastikkeessa on mun kiinalaisen noutoruoan suosikkiannos. Muuten se paikka on kai aika vaihteleva laadultaan, mutta tuo nimenomainen annos on ylihyvää meikäläisen makuun! :)

Intialaisista mäkin antaisin pointsit sille "toiselle" intialaiselle, siis Indian Cuisinelle, joten ehdottomasti kokeilkaa uudemman kerran.

Hannele kirjoitti...

Postiaukion kiinalaista ei ehkä olla koskaan kokeiltukaan - täytyy testata. Sitä kun ruokaa hakee usein väsyneenä tai muuten vaan töttiksenä, jumittuu helposti (näemmä) samoihin paikkoihin.

Seuraavalla intialaishenkisellä noutoruokakerralla suuntaan taatusti Indian Cuisineen. Suositukset alkaa olla sen verran vahvat. Huomasin, että paikasta pidetään jauhantapajallakin.

Pekka kirjoitti...

Inkkareita on nykyisin kolmaskin (tai neljäs, onhan Bombaylläkin se etäpiste Pakkahuoneenkadulla), Garam Masala, joka taitaa jopa voittaa tällä hetkellä kisan. Siinä toisella puolella Kajaaninkatua Cuisinesta.

Pieni ja kotoisa, myös take-away onnistunee.

Hannele kirjoitti...

No mutta vau! Kiitti, Pekka, vinkistä.

Intialaisasiat tuntuu olevan kaupungissa mukavalla tolalla; kaikista tuntuu saavan loistoruokaa. Mii laik.

Rosmariini kirjoitti...

Indian Cuisine on tosiaan meidänkin suosikkimme. Siellä korma on aina mietoa ja vindaloo tulista (nykyään suosin annosta nimeltä vegetable kofta).

Nuo pari uutta paikkaa ovat vielä testaamatta kokonaan. Eli jumittumista havaittavissa täälläkin. :)

Sisällön tarjoaa Blogger.