Toivoa on!

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Kyllä se kevät tulee. Hiljalleen ja pienin askelin. Jos Kempeleessä omenapuu jo avaa nuppujaan, ei Oulunkaan kevät voi kovin kaukana olla. No joo, sen verran on tehtävä myönnytystä, että omenapuu kasvoi lämpimässä hallissa. Oulun seudun ammattiopiston Kempeleen yksikön puutarhuri-, floristi- ja viherrakentajaopiskelijat olivat luoneet muutoinkin kevättä täynnä olevan näyttelyn, jossa sielu sai ravintoa ja mieli toivon lähellä olevasta keväästä.


Ensi viikonloppuna (7. - 10.4.2011) kevätmieltä voi hakea Helsingin kevätpuutarhamessuilta. Jos minä sinne olisin menossa, kävisin ilman muuta nuuskimassa Jamie Oliverin uudet tuotteet yrttien ja vihannesten kasvattamiseen (osasto 6k31). Ihmettelisin myös vesiviljelylaitteita (6m41) ja kesäkeittiöitä (6m59) sekä maatiaiskasveja (6p11).

Ohjelmalavalla kuuntelisin luennon omenapuista (klo 11) ja viiniköynnöksistä (klo 17). Mallipuutarhoista syynäisin tarkimmin kokin puutarhan. Jossain välissä hengähtäsin varmasti viinibaarissa. Oi ja voi.


Keväästä huumaantuneena lapioin polun kasvihuoneelle, istahdin istutuslaatikon reunalle ja join kupin teetä. Taimet jätin sentään vielä kodinhoitohuoneeseen, mutta narsissit pääsivät jo kasvihuoneen huomaan.


Ja katsokaas tätä: oreganosta saa pian jo satoa! Kevät.

6 kommenttia

Merituuli kirjoitti...

Paljon toiveikkaampina siellä ollaan selvästi kuin minä täällä etelässä ;)

Hannele kirjoitti...

Tänään puhalsi toivon puhuri. Se tarttui opiskelijoiden ilosta ja näyttelyn tunnelmasta.

Sitten päätin, että toivo on ainut mitä voin tehdä. Toholla kevään tekeminen on nimittäin tosi työlästä. Nimin. kokemusta on :)

Nimetön kirjoitti...

Kiitos, vähän auttoi näkemään taas valoa tunnelin päässä:) Vaikka rännit kolisee veden suorastaan kuohuessa alas ja pihalla alkaa pilkottaa mukulakiveyksiä ja ruohikon reunaa, on päälimmäinen tunne epätoivo.. Hanget on vielä metriset, eikä aurinkoa näy missään. Tiedän senkin, että vesisade vie lumet, mutta silti... Pitänee hankkia narsissiruukku, tuo ihanasti väriä teidän kasvihuoneeseen, jospa se toisi kevään meillekin:) Johanna

Hannele kirjoitti...

Mukulakiveyshän on selvä merkki keväästä!

Nelle kirjoitti...

Ihanan toiveikas postaus :) Tänään on kevättä ilmassa, mutta mikään ei vielä viherrä... sitä odotellessa...

Hannele kirjoitti...

Tänään kuulin radiosta, että "kevään etenemistä ei pysäytä enää mikään". Kohta vihertää siis varppina!

Sisällön tarjoaa Blogger.