|

Vitello tonnoton

 

Olivia-lehden nettisivuilla on vastikään aloittanut uusi ruokabloggari Hanna Jensenin siirryttyä muiden lehtien leipiin. Mikään tuntemattomuus ei kauhan varressa pyöriskele, sillä reseptejään meidän lukijoiden iloksi jakaa Sara La Fountain. Parisen viikkoa sitten Sara julkaisi oman versionsa italialaisesta klassikosta, Vitello tonnatosta. Yritin kysellä Saralta vinkkejä kalattomaan kastikeversioon niitä kuitenkaan saamatta. Päätin pyristellä ilman ammattilaisen vihjeitä. 

Kastikkeeseen kuuluvan tonnikalan korvasin suolaisuutta ja sopivaa rakennetta tuovalla parmesanraasteella. Muutoin noudatin Saran reseptiä, jos ei lasketa sitä, että rukola vaihtui timjamiin – kannattaa käydä kaupassa ilman listaa. Kaikesta huolimatta tonnikalaton (eli tonnoton) klassikko oli superhyvää! Tämä maistuisi vaikka vappulounaalla lämpimässä (=vaatetuskysymys) auringonpaisteessa kuohuvaisen juoman kanssa.

****


Vitello tonnoton eli kalaton versio klassikosta
alkuruokana neljälle

250g paahtopaistia (oikeasti vasikkaa mutta sitä ei ollut kaupassa)
rukolaa (tai timjamia)
parmesanjuustoa
kapriksia

Kastike
3 rkl majoneesia (ohje esim. täällä)
3 rkl ranskankermaa tai smetanaa
2 tl ketsuppia
1 pieni valkosipulinkynsi
1 – 1 1/2 rkl sitruunamehua
2 – 5 tippaa Tabascoa (punainen originaali)
1 dl parmesanjuustoa raasteena
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria

Tee ensin kastike. Jos teet majoneesin itse, aloita siitä. Se on helppoa kun mikä. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Laita suolaa vasta parmesanin jälkeen, jotta kastikkeesta ei tule liian suolaista.

Asettele vasikan tai paahtopaistin viipaleet lautaselle. Valuta lihojen päälle reilulla kädellä kastiketta. Vuole päälle parmesanista lastuja ja laita myös kapriksia makusi mukaan. Rukolan (tai timjamin) voit laittaa joko annoksen reunoille tai päälle.

****