Klassikkokiisseli

Taas alkaa olla se aika vuodesta, jolloin pakastinta täytyy tyhjennellä edellisvuoden sadosta yhä tietoisemmin. Ihme ja kumma myös mansikkaa löytyi pakkasesta vielä pari purnukkaa. Yleensä mansikat loppuvat, pakastetusta määrästä riippumatta, jo syksyn aikana.

Meillä on ollut jo muutaman vuoden tapana säilöä mansikat pilttimäisenä, tasaiseksi ajettuna soseena, johon lisätään vain pieni himppunen sokeria. Sose on mukava sekoittaa rahkaan, kipata jogurtin tai viilin päälle tai lusikoida suuhun suoraan purkista. Piiiitkästä aikaa mansikka päätyi kiisseliksi. Ihmettelen, miksei tätä tule tehtyä useammin – niin helppoa ja hyvää.

****

Kiisseli

1 litra vettä
4 rkl perunajauhoa
1-2 pakasterasiaa marjoja
sokeria maun mukaan

Sekoita kylmään veteen perunajauhot ja kuumenna samalla sekoitellen. Kun kiisselipohja pulpahtaa kiehua kerran tai kaksi, ota kattila liedeltä. Lisää jäiset marjat tai marjasose, sekoita. Marjat sulavat kuumassa kiisselipohjassa nopeasti ja samalla kiisseli jäähtyy sopivasti. Lisää sokeria oman maun mukaan. Äärihelppoa.

****