Ravintola Gusto, Kuopio

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Ravintola Gusto on Kuopion uusin helmi. Muutaman viikon asiakkaitaan palvelleen, italialaista ruokaa savolaisella asenteella tarjoavan ravintolan takana häärii muiden muassa pariskunta Rosendahl, jonka makutaidetta ihasteleltiin keväällä OSissa.

Gusto sijaitsee vain muutaman korttelin päässä Kuopion torilta, mutta silti aavistuksen syrjässä sykkeestä - makujen ääreen täytyy etsiytyä. En silti hetkeäkään epäile, etteikö paikka tulisi löydetyksi. Bistromainen paikka on sisustukseltaan selkeä ja rento, ruoka erinomaista ja palvelu savolaisen sulavaa. Hintatasoltaan Gusto on kohtuullinen, laatuunsa nähden jopa edullinen.

Tarjoilija kertoi ruokalistan elävän viikoittain osin asiakkaidenkin toiveiden mukaan. Meidän nelikon ruoaksi valikoitui menu Gusto (39€), joka sisälsi italialaiseen tyyliin neljä ruokalajia (no, meillä kyllä lopulta viisi). Alkuruokana tarjoiltu antipasti lautanen sisälsi osin hyvin klassisia makupareja, kuten ilmakuivattu kinkku ja meloni, mutta myös yllättävämpiä herkkuja, kuten paahdettu paprika & sardelli tai omenakompotti & juusto.

Primona pöytään kannettiin chorizorisottoa, joka oli niin herkullista, että meidän teki mieli kipsutella lautaset kädessä keittiöön pyytämään lisää. Kun kehuin ruokaa näillä sanoilla tarjoilijalle, kiikutti hän hetken kuluttua keittiöstä risottoa ystävällisesti toiset lautaselliset. Ja me söimme, erinomaisella ruokahalulla.

Pääruokana (secondo) menuun kuului lohta ruohosipulirisotolla, joka kuulosti olevan todella maistuvaa (vaikka kala ei ollutkaan kaiketi uinut kaikkein lähimmissä vesissä). Kalaton vaihtoehtokin oli aivan käsittämättömän hyvää: ylikypsää possunkylkeä, tummaa salvikastiketta, kasvislisäkettä ja papu-tomaattipyrettä. Ou jee, nämä kokit osaavat asiansa!

Jälkiruoan (dolci) aikaan totesimme, että ehkä chorizorisottoannoksen syöminen tuplana ei ollutkaan kovin viisasta. Neljän ruokalajin ateriakokonaisuus oli suunniteltu viisaasti paitsi makujen, myös kokonsa puolesta. Ei sillä, uunista vasta nostettu suklaakakku ja itsetehty kirsikkajäätelö maistuivat kyllä mahtavalta.

Kuopioon on aina ollut sata hyvää syytä matkata. Nyt niitä on yksi lisää: Gusto.

ps. kuvituksena on lupaus sadosta, valkoherukan kukissa surisi ahkera pölyttäjä.

9 kommenttia

Nimetön kirjoitti...

Kiitos ihanasta Gusto-seurasta ja postauksesta. Gusto on kehunsa todella ansainnut. Risotto oli niin hyvää, että ihan itkettää... Sen verran Guston omistajapohjasta, että Mikko Rosendahl omistaa ravintolan kahden helsingissä vaikuttavan konkarin kanssa.Sama porukka omistaa ravintola Hiilen Kuopiossa, kun taas OS on Rosendahlien oma:) Jos olisin löytänyt tämän viikon ViikkoSavon olisin voinut kertoa nimetkin, mutta mitäpä noista. Mahtava mesta! Johanna

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Johanna, tarkennuksista. Chorizorisottoa on kyllä opeteltava tekemään itse :)

Tusla kirjoitti...

Tämä kommenttihan ei liity postaukseen vaan kuvaan. Meillä kukkii kaikki herukat niin hillittömästi, että alkoi melkein jo ahdistaa tuleva sadonkorjuu... Mutta parempi olla vaan hissun kissun ja toivoa, ettei osuisi enää yöhalloja kohdille! :)

Hannele kirjoitti...

Herukakukkaa pukkaa meilläkin. Tsempataan sitten toisiamme sadonkorjuupuuhissa.

Heleen kirjoitti...

Yhden ruokailun perusteella kokemukset samansuuntaiset! Piristävä lisä kaupungin kovin ketjuvaltaiseen ravintolatarjontaan.

Hannele kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, Heleen!

Gustomainen ravintola olisi tervetullut tänne Ouluunkin. Toisaalta, Kuopiossa on aina kiva käydä.

Nimetön kirjoitti...

Täytyy poiketa. Ihmettelen vaan miks Chorizorisotto on menussa jos on kerran Italialainen ravintola. Kas kun ei mustamakkararisotto...

Nimetön kirjoitti...

Itse kävelin Guston ohi eräänä päivänä ja todella mukavalta paikalta näytti! Minkä hintaisia pää ja jälkiruoat olivat suunnilleen? Olisi omat synttärit tiedossa ja mukava olisi vaihteeksi kokeilla jotain vähän erilaisempaa ravintolaa:)

Hannele kirjoitti...

Oi, yksittäisten annosten hintaa en kyllä muista, mutta neljän ruokalajin menu oli 39 euroa (joskin se taitaa vähän vaihdella sillä sisko oli syönyt menun myös 43 eurolla). Veikkaan, että jälkiruoka on alle kympin ja pääruoka parin kympin molemmin puolin ruoasta riippuen.

Synttäripaikkana(kin) Gusto on kyllä varmasti mainio! Onnea etukäteen!

Sisällön tarjoaa Blogger.