|

Mahtavat macaronsit

Pyysin tässä taannoin huipputyyppikollegaa ottamaan huostaan muutaman chilin taimen, sillä esikasvatukset onnistuivat yli kasvihuoneen tilavuuden. Ihana ihminen tuli ja toi mukanaan aivan käsittämättömän mahtavia macaronseja. Mukaansa hän valitsi heidän omilta chiliviljelyiltä puuttuvien lajikkeiden taimia. Jos vastalahjat ovat näin mielettömiä, aion ensi vuonna kasvattaa tahallaan liikaa taimia.

****

Macaron-leivokset

keksipohjat

3 munan valkuaista

4 dl sokeria

150g mantelijauhetta

elintarvikeväriä

täyte

noin ½ dl Lemon curd -tahnaa

noin ½ dl appelsiinituorejuustoa

Erottele valkuaiset tarkasti ja vatkaa ne liki kovaksi vaahdoksi. Lisää sekaan vähitellen tomusokeri koko ajan vatkaten. Sekoita taikinaan mantelijauho ja värjää taikina halutessasi valitsemallasi elintarvikevärillä. Muista, että jo hyvin pieni määrä väriä tuo väriä.

Pursota leivinpaperille pieniä, noin kahden euron kolikon kokoisia ympyröitä. Paista marenkeja uunin alimmalla tasolla 15-20 minuuttia. Macaronpohjat saavat jäädä keskeltä hieman sitkeiksi. Anna jäähtyä

Sekoita täytteen aineet. Maistele ja lisää tarvittaessa jompaa kumpaa makusi mukaan. Levitä täytettä marenkiympyrän tasaiselle pinnalle ja paina toinen marenki kanneksi. Tee kaikille marenkipohjille samoin.

****

Ohje on alunperin Maikkarin sivustolta. Täytettä ystävä tuunasi tuorejuustolla. Lemon curdin ja tuorejuuston suhde oli kuulema kuta kuinkin fifti-fifti, mutta humanistin mittana oli käytetty suuta, ei muuta. Tuttu tunne.