Pippurinen riimihärkä

Juhannusjuhlassa tapastyyppisessä ruokapöydässä oli sulassa sovussa viininlehtikääryleiden kanssa pippurista riimihärkää. Liha onnistui yli odotusten, vaikka ei jäätynytkään pakastimessa toivotusti ja ohuiden siivujen leikkaaminen oli siten mahdotonta.

Juhannuspäivänä loppu liha päätyi lounastoastin väliin (kuvassa). Lounaskokkina hääränneen muruseni, loistava toastintekijä(kin) muuten, laittoi leipien väliin riimilihan lisäksi ainakin aiolia, salaattia&yrttejä, parmesanlastuja ja tomaattia. Joitain salaisia ainesosiakin oli taatusti mukana, niin hyviä leivät olivat.

Riimilihassa tärkeintä on laadukas liha. Minä marssin Stockan lihatiskille ja sain matkaani tasapaksun, kalvottoman naudan sisäfilepalan. Liha oli hyvin mureaa ja suussasulavan maukasta.

****

Riimihärkä

500g naudan sisäfilettä

3 rkl karkeaa suolaa
2 rkl mustapippureita (tai valmista rouhetta)
2 valkosipulinkynttä
2 dl tuoreita yrttejä (meillä basilikaa, timjamia, oreganoa ja persiljaa)
½-1 tuore chili tai ½-1 tl chilirouhetta
½ dl konjakkia tai jotain muuta viinasta

2 dl tuoreita yrttejä (meillä edelleen edellisiä)

Poista lihasta kalvot. Hienonna suola ja pippuri morttelissa rouheeksi/jauheeksi. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet, chili ja ensimmäinen kaksidesinen tuoreita yrttejä. Työstä tahnaksi ja lisää konjakki. Sekoita. Sivele maustetahna jokapuolelle lihaa ja hiero tanha kunnolla kiinni lihaan. Laita liha mausteineen muovipussiin ja anna maustu jääkaapissa noin vuorokausi (meillä noin 12 tuntia, hyvää tuli).

Hienonna toinen paridesinen yrttejä, levitä leikkuulaudalle ja pyörittele lihaa yrteissä. Yrtit saavat tulla joka puolelle lihaa. Laita liha pakkaseen ja anna jäätyä vähintään neljä tuntia, jotta saat leikattua lihasta ohuita siivuja. Tässä kohtaa meillä meni metsään, sekään ei haitannut.

Tarjoa liha alkupalana tai kuten haluat. Innovoi!

****

Resepti on Maija Silvennoisen käsialaa.