Ravintola Holvi, Mikkeli

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011


Puutarhamatkan lounas oli alunperin suunniteltu syötäväksi Tertin Kartanossa. Suunnitelma kuitenkin vaihtui, ehkä onneksi, lennossa ja lounaspaikaksi valikoitui Ravintola Holvi puolen minuutin googletuksen jälkeen.

Teatterin kanssa samassa viehättävässä rakennuksessa sijaitseva ravintola oli oikea löytö. Sisustus huokui historiaa vanhoine tiiliseinineen. Seinien suojassa on kuulema aiemmin lämmitelleet sekä hevoset että paloautot. Meidän ei tarvinnut lämmitellä; aurinko helli säteillään. Rouheiden seinien rinnalla varsin pelkistetyt kalusteet toimivat kivasti. Siskosten silmiä viehättävä sisustuskokonaisuus ulottui lasitetulle terassille asti, jossa kesäkukat ja lämmikehuovatkin olivat valittu kauniiksi osaksi kokonaisuutta.

Valitsimme ruoaksi grillilounaan, joka sisälsi kana-, porsas- tai lohiannoksen sekä runsaan, upean salaattibuffeen. Salaattipöytä oli ihan parhautta: oikeaa metsäsienisalaattia, lihaisaa perunasalaattia, tomaatisalaatti marinoitujen sipuleiden kera ja vaikka mitä muuta. Sienisalaatin loputtua tilalle kannettiin pasta-chorizosalaatti - maukasta sekin. Lihaksi valittu porsas oli sopiva suolapala salaatin rinnalla.

Ravintola Holviin olisi mukava mennä syömään pitkä ja viinikäs illallinen, niin paljon lounas antoi osviittaa keittiöväen taidoista ja halusta tehdä aitoa ruokaa. Kylmänä ja pimeänä talvi-iltana tiiliseiniin loimuava kynttilänvalo toisi varmasti upean tunnelman. Puutarhamatkaa ei talvella toinna tehdä, mutta Mikkeli kuuluu olevan pikkukaupungiksi harvinaisen aktiivinen kulttuurikaupunki.

Muuten, Tertin kartanossa tarjottu kahvilalounas näytti ihan hyvältä muttei Holvin veroiselta. Varsinainen ravintolapuoli ei ollut kesäkuisena torstaina lounasaikaan auki. Seuraavalla Mikkelin matkalla toivoisin voivani syödä siellä(kin), sillä ravintolan ruokaa on moni tuttu kehunut.

ps. Kuvituksena on tämän kesäiset basilikapuskat parisen viikkoa sitten kuvattuna.

4 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Holvi oli mahtava! Jos syömäpaikan valinta olisi jäänyt isomman siskon kontolle, olisimme syöneet varmaankin Amarillossa, sillä se ei petä koskaan ja löytyy helposti..Mutta onneksi se pienempi valitsi! Sisustus, salaattipöytä ja palvelu, kaikki ensiluokkaista. Haluaisin nostaa esiin myös salaatille ripoteltavat kuivatut mustat oliivit! Ihania!!!Johanna

Tusla kirjoitti...

Holvi on kyllä maineensa ansainnut. Olen kerran illastanut siellä, paikan oliiviöljyjäätelö sai melkein tipan linssiin...

Tertissä olen kahvilalounastellut, kahvitellut sekä nauttinut kerran aamiasen/brunssin kartanon puolella. Näistä viimeisin eli aamis-brunssi oli kerrassaan hulppea.

Anonyymi kirjoitti...

Tertti oli kyllä kaunis paikka,mutta pitkän miinuksen saa se, että valikoimassa ei ollut yhtäkään laktoositonta vaihtoehtoa kahvin kanssa herkuteltavaksi... Nykyään kun se on aika helppo toteuttaa... Johanna:)

Hannele kirjoitti...

Mikkeliin on siis pakko pyyhältää uudestaan: Tertissä aamisbrunssi ja Holvissa oliiviöljyjäätelöä. Nälkä.

Sisällön tarjoaa Blogger.