Pinaatti-avocadosalaatti melonilla

Helppo helle-eväs, vad så god.

Minä huiskautin kastikkeeksi mainiota marjaetikkaa sekä kylmäpuristettua rypsiöljyä. Päälle rouhin myllystä mustapippuria. Kastikkeeksi sopisi myös caesarkastike tai muu tukevampi kastike. Myös sen toisen vesimelonisalaatin kastiketta voisi hyödyntää.

Rubins marjaetikka on suonenjokisen Pakkasmarja Oy:n tuote, jota saa todistettavasti ainakin Heinolan Heilasta. Pakkasmarjan nettisivuilla, eikä oikein muillakaan sivuilla, tuotteesta ei ole mainintaa saati esittelyä. Tuoksu on etikkainen (yllätys) ja marjainen (vau, nyt on tuoksuasiantuntija asialla), maku varsin mieto, salaattiin ja salaatinkastikkeisiin sopiva. Marjaetikka on kypsytetty tammitynnyreissä ja valmistettu ilman lisäaineita. Happopitoisuus on 5%, mikä on saman verran kuin Rajamäen hunajaviinietikassa.

****

Pinaattia, avocadoa ja vesimelonia
kahdelle

pari kolme reilua kourallista tuoretta pinaattia
1-2 avocadoa
sopivasti vesimelonia

Huuhtele pinaatinlehdet ja napsi pois tarvittaessa paksuimmat lehtiruodot. Revi lehdet, jos haluat. Kuori ja lohko avocado(t) sekä vesimeloni. Sekoita. Lisää valitsemasi kastike.

****