Lähiruokailoittelua Tampereella

tiistai 2. elokuuta 2011

Arki on alkanut. Ei auta kun tokistautua töihin, vaikka kieltämättä vähän tahmookin. Lomatunnelmien muistelu helpottaa hieman, sillä takana on upea loma, lämpimiä kesäpäiviä, herkullisia hetkiä ja pieniä lomareissuja täältä etelään.

Viimeinen lomapyrähdyksemme suuntautui Tampereen lieppeille. Automatkalla kohti Pirkanmaata googlailin lihaisien ruokatulijaisten toivossa suoramyyntitiloja matkan varrelta. Yksi mielenkiintoinen lihatila osuikin reitille, mutta harmiksemme meidän ja heidän aikataulut eivät osuneet yksiin. Seuraavalla reissulla täytyy olla yhteyksissä hieman aiemmin.

Tampereen kupeessa ihana isäntäväkemme kestitsi meitä yltäkylläisesti. Ruoka oli huikeaa ja kotikokkikaksikon silmät ymmyrkäisenä, kun ammattilainen taiteili herkkuja muiden muassa ihmeellisen näköisestä lihan palasta (olikohan se fileselkä?). Naapureita kävi kyllä vähän sääliksi, kun kitarat raikas pihalla pitkälle iltaan ja grillistä leijaili taivaallinen tuoksu. Mutta meillä oli hymy korvissa.


 Lihatilaostoksia paikataksemme suuntasimme pikkukauppakierrokselle oppainemme. Tammelan torilla surrasi jo lakaisukone, mutta Lähiruokapuoti Lempi palveli aivan siinä vieressä. Lempi oli tunnelmaltaan mukava ja huolella koottu valikoima lähiruokaa. Me sitten menimme ja ostimme lähiruokapuodista Himalajan vuoristosuolatiilen - todellista lähiruokaa.

Tampereen kauppahallista jäi mieleen hyvin palvelleen lihatiskin ja vihanneskaupan ohella hitaasti tuijottaen ohitettu 4 vuodenaikaa -ravintola. Seuraavan Tampereen reissun lounaspaikka taitaa olla valittu.

Piipahdimme myös Ollilan Maalaiskaupassa Pirkkalassa (kuva yllä), josta ostettu raakamaito päätyi kummitytön tekemäksi herkulliseksi pannukakuksi (resepti on kuulema huippusalainen). Käymättä jäi sekä Armas Maitokauppa että Ahlmanin tilapuoti. Ahlmanin juustoja oli kuitenkin myynnissä Lempikaupassa.

Tampereella arvostetaan, ainakin pikkupuotien määrästä päätellen, lähellä tuotettua ruokaa. Kumpa Oulu seuraisi hiljalleen perässä. Automatkan nettiselailussa osuin muuten Leppälän Luomutilan sivuille. Suoramyynnin lisäksi tilalta toimitetaan lihaa tilauksesta Oulun kauppahalliin sekä Helsinkiin ja Lappeenrantaan.

2 kommenttia

Tusla kirjoitti...

Ollilan kauppa on ihana. Se toimi mun äidin "lähikauppana" jo ainakin 10v sitten. Siis kauan ennen kuin lähiruuasta tuli tällainen megatrendi-ilmiö... Meillä juotiin jossain vaiheessa tankkimaitoa ja syötiin vaan Ollilan munia. Siitä maidosta tulee muuten ihan megaihana kaakao! Ja vaikka mitä muuta.

Hannele kirjoitti...

Munia menimme hakemaan mutta emme saaneet, ovat kuulema niin suosittuja, että tilaus menee seuraavalle viikolle.

Välillä vähän hymyilyttää lähiruokahypetys, niin hienoa kun se onkin. Aivan kun kyseessä olisi joku uusi saati ihmeellinen asia. Iät ajat ihmiset on kasvattaneet itse ruokaa, marjastaneet, sienestäneet ja pyydystäneet tai hakeneet lähitilalta munia ja maitoa - niin kun tekin olette tehneet.

Kerran juttelin tutun kalastajan kanssa, joka sanoi, että hän keskeytti kalan myynnin lähikauppaan kun kalojen olisi pitänyt käydä pakkaamossa monen sadan kilsan päässä. Kaikkea sitä. Nyt on onneksi tilanne kuulema toinen; vain paperit pyörii maailmalla, kalat menee suoraan tiskiin.

Sisällön tarjoaa Blogger.