|

Salviapesto

Salviapesto hurmaa metsäisyydellään – salvian ihanan roteva maku on täydellinen pari esimerkiksi sienten kanssa.

Salviapesto on herkullinen ja monikäyttöinen tahna.

Salvian lehdet ovat lempeän vihreät ja hieman pörröisen näköiset.

Salvian lempeän vihreät, hieman pörröisen näköiset lehdet ovat kesäisen puutarhan kaunistus. Salvia on helppohoitoinen yrtti, joka viihtyy hyvin myös ruukkupuutarhassa.

Salvian voimakas, ihanan metsäinen maku saattaa tuntua ruoissa joskus hieman läpitunkevalle ja vahvalle. Ja vaikka salvia on monikäyttöinen, ei se ehkä ole joka paikkaan sopiva kesäntuoja, kuten vaikka basilika tai lehtipersija. Mutta vahvuutensa vuoksi salvia on niin herkullinen!

Salviapesto aivan huikean hyvää sekä paahdetun leivän päällä että pastan kanssa. Kokeile pestoa myös perunoiden, paistettujen sienten ja liharuokien kanssa.

Halutessasi voit sekoittaa pestoon jotain muuta yrttiä – ja yhtälailla käyttää pienen määrään juurevuutta tuovaa salviaa muiden yrttien seassa.

Tee salviasta peston lisäksi ainakin nämä ihanat reseptit, jotka ovat helppoja arkiruokia ja valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Salviapesto

Salviapesto on vahvan yrttinen mutta ihana tahna, joka hurmaa monikäyttöisyydellään.
Esivalmistelu10 minutes

Raaka-aineet

  • 1 ruukku salviaa
  • 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl parmesaania raasteena (muista vegevaihtoehto!)
  • hieman sitruunamehua
  • 1 – 1 1/2 dl oliiviöljyä
  • ½ tl hunajaa tai sokeria
  • ripaus suolaa tarvittaessa

Tee näin

  • Paahda siemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.
  • Raasta juusto.
  • Mittaa tehosekoittimeen salvianlehdet, paahdetut pinjansiemenet, juustoraaste(et) ja sitruunamehu.
  • Lisää öljy vähitellen. Voit lisätä sen joko nauhana koneen käydessä tai loraus kerrallaan ja välillä konetta käyttäen. Surauttele kunnes kastike on tasaista.
  • Peston voi pakastaa vaikka annospaloina jääpalarasiassa.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?