|

Tateilla tuunattu carbonara

Kaikille tuttu pasta carbonara tuunattiin syksyn kunniaksi tateilla. Sienet sopivat pekoni-sipulisipellykseen hurjan hyvin, se ei ole mikään yllätys. Sitä vaan ihmettelen, miksi emme ole aiemmin hoksanneet tuunata tällä tavalla carbonaraa.

Viimeksi söin muiden tekemää carbonara-pastaa muutama viikko sitten Bar9:ssä. Pasta oli huumaavan hyvää, eikä savukylkeä ja kermaa oltu säästelty. Ysiläiset joutaisivat kyllä vaihtaa pastan täysijyväiseksi, jotta työläinen pystyisi tekemään jotain lounaan jälkeenkin. Valkoinen pasta nousee niin päähän.

****

Tattinen pasta carbonara
neljälle

noin 400g(täysjyvä)spagettia

noin 100g pekonia/savukylkeä
1-2 sipulia
2 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
suolaa ja pippuria

2 dl kermaa
2 kananmunaa

parmesanjuustoa

Silppua pekoni/savukylki pieneksi silpuksi. Tee samoin kuoritulle sipulille ja esikäsitellyille metsäsienille. Laita pastavesi kiehumaan – veden kiehuessa mausta se suolalla ja lisää pasta. Kuumenna paistinpannu ja kumoa pekoni, sipuli, ja sienisilput sihisemään. Paistele pastan kiehuessa. Riko kananmunat kulhoon ja lisää kerma, sekoita voimakkaasti sen verran, että munien rakenne on kunnolla rikki.

Keitä pasta aldenteksi (ajastin tai munakello helpottaa kummasti), kaada lävikköön valumaan ja ota kattila takaisin liedelle. Jos sinulla on sähköhella, voit laittaa virran veks, kaasulla jätä pieni liekki. Kaada kuumaan kattilaan kerma-muna -seos sekä pekoni-sipuli-sieni -silppu. Sekoittele hetki ja lisää pasta. Ota kattila liedeltä ja sekoita kaikki ainekset sekaisin. Rouhi pippuria sekaan ja tarkista suola.

Tarjoa parmesanraastetta pastan kamuna.

****