|

Hidasta häränhäntää

Eka kerta häntähommia ja hyvää tuli!

****

Häränhäntäragu

n. 1kg häränhäntäpaloja
loraus öljyä tai hieman voita
n. 1 litra lihalientä
2 dl punaviiniä
3-4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
2 porkkanaa

1dl punaviiniä
2-3 rkl tomaattipyrettä (meillä Muttin Doppio Concentrato, saatu maistiaisiksi)
1 rkl hunajaa
suolaa

Nappaa kuumalla uunipadassa, öljyn tai voin kera, häntien pinta kiinni. Lisää pataan lihaliemi, punaviini, kuoritut ja puolitetut/viipaloidut valkosipulinkynnet sekä kuoritut ja pilkotut sipulit ja porkkanat. Laita uuniin hautumaan kannen alle ainakin kolmeksi tunniksi (n. 150-160 astetta).

Minä siivilöin liemen ja käytin roippeet tehdessäni muussia. Siivilöintiä ei tarvitse tehdä, sipulit ja porkkanat menevät mainiosti ragussakin.

Nosta hännänpalat pois liemestä ja anna jäähtyä hetki. Irroittele lihat luista. Läskille voit tehdä mitä haluat. Laita lihat (siivilöityyn) liemeen, lisää punaviiniä, tomaattipyrettä ja hunajaa, maista suola. Hauduta kastiketta vielä tunteroinen hellalla pienellä lämmöllä välillä sekoitellen. Toki haudutuksen voi tehdä uunissakin, kunhan muistaa tarkkailla välillä nestetilannetta.

Tarjoa ragu esimerkiksi juuresmuussin kanssa.

****

Häränhäntähommiin minut innosti Punkkua ja Pydee -blogi. Vinkkiä hain myös muualta netistä.