Patarummut sinihomejuustolla

Pari viikkoa sitten Valion visiitillä meidän ryhmämme vastuulla oli tehdä pääruoan lisäkkeenä tarjotut timbaalit (jälkkärin lisäksi). Raholan syötävien sanojen mukaan ”Suomessa timbaalilla tarkoitetaan lähinnä annosvuokaa, mutta muualla maailmassa timbaali voi olla suurikin kakku, tarkoittaahan ranskalainen sana timbale alunperin patarumpua”.

Patarummut olivat maukkaita ja kauniita, juhlaviakin. Timbaalit sopivat tarjottavaksi vaikka isänpäivänä sillä edellytyksellä, että sankari pitää aurajuustosta. Homejuusto kun herättää voimakkaita tunteita:

”Jotkut rakastavat sitä kiihkeästi, melkein riippuvuutta hipoen. Jotkut taas vihaavat niin raivokkaasti, että ennemmin ovat nälässä kuin nielevät muruakaan.”

AURA. Kiihkeä kyllä. (s.2)

  
****

Auraiset timbaalit

2 isoa jauhoista perunaa (n. 300g)
3-4 porkkanaa (300g)
150g AURAjuustoa
3 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
mustapippuria

Pese/kuori perunat ja porkkanat ja raasta ne raasteeksi karkealla terällä. Murustele aurajuusto tai käytä valmista murua. Sekoita kaikki ainekset ja annostele ne esimerkiksi muffinsivuoan koloihin. Timbaalien irroittelua helpottaa, jos asettelet kolosiin palaset leivinpaperia.

Paista 180-200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Timbaalit sopivat salaatin, kalan tai lihan kanssa.

****

Ohje on Valion ja se ilmestynee piakkoin myös Valion reseptisivuille.
6.11.2011: Nyt ohje löytyy täältä.