Vieraana Valiolla

perjantai 7. lokakuuta 2011

Valio kutsui bloggaajia kylään maistelemaan, haistelemaan ja kokkaamaan. Olihan iloinen tiistai-ilta!

Makuaistejamme herättelimme perusmakutestillä, joka noin ensikuulemalta tuntui helpolta hommalta. Ei ollut. Tai taisivat ne lopulta oikein mennä. Neljän perusmaun lisäksi kupposissa oli umania (joka taidetaan nykyisin laskea viidenneksi perusmauksi) sekä vettä. Umamia en ole aiemmin tuommoisenaan maistanut ja ajattelenkin, että se oli enemmän kokemus tai tuntemus kuin maku. Ehkä se oli juuri jotain, mitä on paitsi kypsissä tomaateissa ja sienissä, myös erinomaisesti onnistuneessa ruoassa - herkullisuutta, tasapainoisuutta ja maukkautta.


Hajuaisti sen sijaan tuntui olevan ainakin minulla vähän hukassa. Kun muut nimesivät yhden hajun suklaaksi tai kaakaoksi, oli se minusta lihaliemi. Joku haisi "tutulta", toinen taas "makealta lääkkeeltä". Tomaatin tunnistin!

Tutustuimme maistellen myös jugurtin ja rahkan matkaan maustamattomasta maustetuksi tuotteeksi. Maustettu tiramisurahka maistui parhaalta valmiina tuotteena. Sen sijaan Olo puolukka-vanilja oli valmiina mielestäni turhan makeaa. Puolukoita ja hieman vähemmän sokeria sisältänyt raakaversio oli minulle maistuvinta. Joskus sekoittelenkin valmiiksi maustettuja jugurtteja maustamattomiin (1:1), jolloin makeusaste on juuri sopiva.


Koekeittiöllä kokkailimme pienissä porukoissa yhdessä valiolaisten kanssa. Keittiössä riitti vauhtia, riemua ja juttuja ruoasta ja sen vierestä. Välillä kiikutimme valmiita annoksia kuvattavaksi Kristiina Hemmingille, joka kuvasi ruokia Valion reseptipankkiin.


Ilta päättyi yhteiseen illalliseen, joskin minä jouduin kiitämään kentälle muiden istahtaessa ruokapöytään. Ehdin kuitenkin toimia kokkailujen koemaistajana - hyvää oli!Illan menun resepteistä oli vastannut Valion koekeittiön konkarit ja reseptit löytyvät piakkoin siis myös Valion reseptisivuilta. Palataan pariin erityisen mielenkiintoiseen reseptiin myöhemmin vielä Kokkipottilassakin.

***********

Alkuruoat
Hiillostettu lohitartar & ceasarsalaatti

Metsäsienikeitto
Omenaiset rahkateeleivät

Pääruoka
Paprika-possupihvit kermakastikkeessa
Raikas tomaatti-punasipulisalaatti

Väliruoka
Omena-inkiväärihilloke
Valio oltermanni täyteläinen kermajuusto
Valio Hienoin Mustaleima emmentaljuusto

Jälkiruoka
Tiramisu-unelma

***********

Kiitos Valion väelle kutsusta ja keskityksestä sekä mukavista kotiinviemisistä. Kiitos myös muille mukana olleille bloggaajille, oli ilo tutustua.

8 kommenttia

Virpi kirjoitti...

Varmasti kiva ilta! Kivoja ovat nuo tuommoiset, harvoin vaan pääsee täältä kaukaa osallistumaan.

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kuulostaa kivasta tapahtumalta:) Mistä tuo eka kuva on otettu?

Hannele kirjoitti...

Kivaa oli, vaikkakin matkan päässä :)
Eka kuva on Valion kokous(?)tilasta pääkonttorilta. Kuvasin ihan päin seiniä :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Hih, päinseiniäkuvat ovat joskus parhaita:))Minä reissussa koitin rohkaista itseäni ottamaan kuvia, mutta olin vielä ihan kauhean ujo... Nyt harmittaa.

Jussi-Pekka kirjoitti...

Mukavaa kun pääsit ja oli hauska tavata! :)

t. JP

Hannele kirjoitti...

Kiitos, JP!
Yhdessä kokkaaminen on kyllä mitä mainioin tapa viettää iltaa. Olette siellä valioyksilöitä, niin hyvää huolta piditte.

Kirsi kirjoitti...

Oli tosiaan mukava ja mielenkiintoinen iltapäivä!! Ja oli mukava tutustua =)

Hannele kirjoitti...

Näin juuri - olisinpa voinut jäädä ruokapöytään turisemaan! Toivottavasti sinun kotimatka sujui ongelmitta.

Sisällön tarjoaa Blogger.