Kaljakoru

torstai 24. marraskuuta 2011

Kyllä. Kokit ja Potit keskittyy jatkossakin keittiön ja keittiötarhauksen ihanuuksiin. Mutta suonette anteeksi pienen loikkauksen: Ylpeänä esittelen teille uniikin kaljakorun! Niin hieno!

Joku viikko sitten kerroin puhelimessa äidilleni kaipaavani yksinkertaisen iltapuvun kaveriksi jotain särmäkästä käsikorua, eikä toivomaani juomatölkkien avaajista punottua Dalaleon korua löytynyt. Hurmaavat Dalaleon tuotteet ovat brasilialaista käsityötä ja yritys työllistää köyhimpien alueiden naisia. Korujen, laukkujen ja asusteiden materiaalina käytetään juomatölkkien avausrenkaita, jotka puhdistetaan, suoristetaan ja virkataan upeiksi tuotteiksi.

Kuvissa näkyvä kaunokainen ei siis ole Dalaleo. Kävi nimittäin niin, että kun päivä tai kaksi äidin kanssa käydyn puhelinlörpöttelyn jälkeen tapasimme, äiti toivotti hauskoja kemuja ja sitoi ranteeseeni mielettömän luomuksensa. On se ihmenainen. Kun utelin, mistä hän oli yhtäkkiä kerännyt kaikki tölkinavausrenkaat,  äiti vastasi: "olen säästänyt niitä varmuuden vuoksi". Minähän sanoin, ihmenainen. Ihanainen.

Äiti oli vasaroinut metallirenkaiden terävät osat tasaisiksi ja yhdistänyt renkaat halkaisemalla kapean osan. Vaihtamalla silkkinauhan pidemmäksi koru sopii myös kaulaan.


Dalaleon tuotteita tuo maahan Napakka Oy ja jälleenmyyjiä löytyy ympäri Suomen. Myös Escama Studio tekee samankaltaisia tuotteita. Suomessa niitä näyttäisi saavan ainakin BlingLifestä.

Näitä kaljakorukaunokaisia ei sen sijaan saa mistään.

7 kommenttia

sauvajyvänen kirjoitti...

Vau! Muuten olen ihan sanaton.

Virpi kirjoitti...

On hieno! Äitisi on taitava :)

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Ihan mahtava!!!

Hannele kirjoitti...

Kiitos, ihanat! Vien Äipälle hehkutukset mennessäni.

Tusla kirjoitti...

Uskomatoman uniikki ja upea! Jotkut tekee mitää osaa ja äitisi vissiin sitä mitä haluaa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tusla, et uskokaan miten osuit oikeaan. Olen viettänyt paljon aikaa paitsi yllättäen äitini (siinä samassa Hannelen äidin;)),mutta myös äitinäitini kanssa ja hän on kasvattanut minut periaatteella "muut tekee mitä ne osaa, me tytöt tehään mitä me halutaan!" Eli juuri näin, äiti tekee mitä haluaa:) Koru on mahtava ja aivan Hannelelle passeli! Äiti on paras! Johanna

Hannele kirjoitti...

Näin se on: asenne ratkaisee aina.
Äiti ON paras.

Sisällön tarjoaa Blogger.