Merellinen salaatti

Salaatin satokauden päättymisen jälkeen iskee aina salaattilama: Ensin ei huvita ostaa salaattia, kun maasta nousee juureksia. Sitten kun huvittaisi, ei muista, sillä salaattia on saanut niin pitkään pihasta, onhan satokausi alkanut jo toukokuussa. Nyt salaatin syöminen on lähtenyt taas uuteen nousuun.

Merelliseen salaattiin päätyi vihreiden ainesten lisäksi savustettuja simpukoita, katkarapuja sekä keitetty kananmuna. Sitruunavinegrette sopi kastikkeeksi täydellisesti.

****

Merellinen salaatti
2 annosta

erilaisia salaatteja
kurkkua
(ruohosipulia)
180-200g pakastekatkarapuja
200g savustettuja simpukoita (säilyketölkki)
2 kananmunaa

Keitä kananmunat. Huuhdo ja revi salaatit sekä pilko pätkä kurkkua. Sulata katkaravut esimerkiksi juoksevan veden alla ja purista liika vesi pois. Nostele simpukat öljystä. Kasaa salaatti haluamallasi tavalla. Sitruunavinegretteen tarvitset öljyä, sitruunamehua (valkoviinietikkaa), sokeria ja suolaa. Säädä suhteet omaan suuhun sopivaksi.

****