|

Suklaamoussekakku browniepohjalla

Etsitkö täydellistä suklaakakkua? Suklaamoussekakku browniepohjalla on juuri sellainen kakku.

Suklaamoussekakku browniepohjalla
Suklaamoussekakku browniepohjalla
Suklaamoussekakku browniepohjalla

Suklaamoussekakku brownie-pohjalla

noin kahdeksalle
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys15 minutes
Hyydyttäminen4 hours
Valmistusaika4 hours 30 minutes
Annokset: 8 annosta

Raaka-aineet

Pohja

  • 50 g voita
  • 75 g tummaa suklaata
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3/4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Suklaamousse

  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 200 g tummaa suklaata
  • koristeeksi sulkaakonvehteja
  • marjoja

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Valmista pohja. Sulata voi kattilassa. Ota kattila hellalta ja sulata voisulassa suklaa.
  • Lisää kananmuna ja sekoita voimakkaasti.
  • Lisää sokeri ja suola sekä keskenään sekoitetut jauhot ja kaakaojauhe.
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Pingota leivinpaperin irtopohjavuoan (20–22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele tarvittaessa reunoja.
  • Kaada taikina vuokaa ja paista 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  • Lisää mascarpone ja sekoita.
  • Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kunnes vaahto on napakkaa.
  • Yhdistä kerma-tuorejuustovaahtoon.
  • Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada suklaa täytteen sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada mousse pohjan päälle.
  • Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.