Aatonaaton ruokalahjavinkit

perjantai 23. joulukuuta 2011

Naapuri, anoppi ja ystäväperhe vielä vailla muistamista? Aatonaattoyönä voi vielä vallan helposti saada aikaan monenlaista helppoa ja nopeaa. Tässä muutama vinkki:

  • Suklaassa dipatut aprikoosit. Suklaana voi käyttää tummaa, vaaleaa tai valkoista ja aprikooseja saa usein huoltoasemaltakin.
  • Suklaapallot. Ainekset löytynee jos ei omasta niin ainakin naapurin kaapista (lahjaksi voi sitten viedä valmiita palloja, heh).
  • Keksiainespurkki. Ainekset voi pakata vaikka pieneen paperi- tai muovipussiin, jos purkki uupuu. Esteettisyys kärsii, mutta makuelämys on sama.
  • Pullollinen kotitekoista Baileysta. Anna lahjaksi vain puoli annosta, säästä loput itsellesi.
  • Pieni pallo piparitaikinaa; vastapaistettujen pipareiden tuoksu on huumaava.
  • Pussi tai pari yrttien tai kasvisten siemeniä. Moni puutarha(myymälä) on auki näin joulun aikaan, vaikka muuten tarhurit nukkuisivatkin talviunta. Siemenet eivät ole tähän aikaan vuodesta esillä, mutta takahuoneesta löytyy taatusti muutama pussi tomaatin, basilikan tai kesäkurpitsan siemeniä. Monia kasviksia voi kasvattaa parvekkeella ja iloa saa keväästä syksyyn!
  • Illallislahjakortti kotikeittiöösi - yhteinen ilta herkkujen äärellä. Lahja ei voi mennä pieleen.

Tai aina voi tehdä niin kuin meidän isä useimmiten tekee: piirtää korttiin aksonometrisen kuvan. Kuva kertoo mitä tuleman pitää, joskus sitten myöhemmin.


Yllä olevissa kuvissa on tunnelmia meidän puuhapajalta. Ruokalahjoiksi lähti kesällä ja alkusyksystä tehtyä yrttisuolaa ja keksiainespurkkikaunokaisia. 

Oikein hyvää joulua, rauhallista mieltä ja 
herkullisia juhlahetkiä!

4 kommenttia

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Mukavia vinkkejä! Hyvää joulua sinnekin!

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Jouluiloa ja -hellettä ja herkullisia hetkiä teille!!!

Riikka kirjoitti...

Onpas kivat nuo leimasimesi :) Mä jouduin tekemään omat joulupaperinkoristeluleimasimeni perinteisesti perunasta.

Onnellista alkanutta vuotta kyökkiinne!

Hannele kirjoitti...

Perunaleimasin on ihan parhautta! Kirjainleimasimiin oon kyllä niin ihastuksissani (ja niitä ois vähän työläs nyhertää potusta).

Sisällön tarjoaa Blogger.