Ylihelppo porotahna

tiistai 13. joulukuuta 2011

Kaksi peräkkäistä tarinaa lakritsijuuresta ja vähän niinku kaksi porosta. Ai minäkö jumitun raaka-aineisiin? En myönnä mitään.

Joka tapauksessa tämä savuporotahna aivan ylihelppo ja älynopea. Tahna sopii uuniperunoihin, palttoonnappeihin, rieskaan rullattavaksi tai leivän päälle (ja suoraan kupista lusikoitavaksi). Porona voi käyttää joko kylmä- tai lämminsavustettua sarvipäätä. Kaikkein helpoimmalla pääsee, kun kaataa kylmäsavupororouhetta suoraan pussista.

*****

Kylmäsavuporotahna

240g (2 pientä purkkia) smetanaa
75-100g kylmäsavupororouhetta (tai muuta savuporoa)
1 pieni sipuli tai puolikas suuremmasta
1-2 tl (makeaa) sinappia
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Kuori sipuli ja silppua se niin pieneksi piperrykseksi kuin osaat. Yhdistä kaikki aineet. Jos aikaa on, anna tekeytyä jääkaapissa hetki.

****

8 kommenttia

 1. Meillä menisi tämä varmasti hyvin, sillä emme arastele syödä Petteri Punakuonoa:))

  VastaaPoista
 2. Poro on kyllä hyvvää!

  VastaaPoista
 3. Tämä lähti nyt valkopipulisten palttoonappien päälle täytteeksi. Jos ei ole tullut ajoissa ajatelleksi miten tuskallista on, kun lapsi on syntynyt pari päivää ennen joulua, joutuu turvautuun juuri näihin ÄLYHELPPOIHIN hommeleihin!!!:)Johanna

  VastaaPoista
 4. Sitäpaisi sairaan hyvvää! NAMMMMM! Johanna

  VastaaPoista
 5. Juhlaa juhlan perään! Onnea ihanalle!

  VastaaPoista
 6. Paljonko tuosta ohjeesta tulee määrällisesti valmista tahnaa? Ajatuksena olisi tehdä tahnaa tupareihin esim. ruisnappien tai maalaisleipäpalojen päälle laitettavaksi, joten mietin vain moneenko suupalaan tuo tahnamäärä riittäisi?

  VastaaPoista
 7. Arvioisin, että tahnaa tulee noin 3,5 dl. Jos laittaisi ruokalusikallisen tahnaa per suupala, riittäisi se reilulle parillekymmenelle suulliselle.

  VastaaPoista
 8. Kiitos tiedosta!

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.