| |

Ruokaisat sieniletut

Letut rules.
Pinaattiletut, porkkanaletut, olukaiset, blinimäiset letut ja muurinpohjaletut – kaikki huumaavan herkullisia.

Oikeastaan lettutaikinaan voi laittaa melkein mitä tahansa ja hyvää tulee. Nyt silppusin taikinaan lampaankääpää, sipulia ja raejuustoa. Valion alkuperäisessä ohjeessa taikinasta tehdään pannari. Onhan sekin varmasti hyvää, mutta ihanaa, rapeaa paistopintaa on vähemmän. 

****

Sieni-raejuustoletut
noin 30 lettua

2 kananmunaa
2dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja (laitoin spelttijauhoja, toimi hyvin)
1/2 tl suolaa
1 prk raejuustoa (2%, rasvattomasta tulee kumista, älä sorru siihen)

1 sienisilppua (laitoin lampaankääpää noin 1 1/2dl, nam)
1/2 dl sipulisilppua
tilkka öljyä
mustapippuria
hieman suolaa

voita paistamiseen

Vatkaa kulhossa kananmunat ja maito, lisää jauhot, raejuusto ja suola. Sekoita. Tee sienistä ja sipulista silppua. Kuumenna pannulla tilkkanen öljyä ja pyörittele sieni-sipuliseosta siinä muutama minuutti. Mausta pienellä määrällä suolaa ja mustapippuria. Anna jäähtyä hetki ja sekoita taikinan joukkoon.

Paista lettupannulla voissa lettuja keskilämmöllä molemmin puolin. Liian kuumalla pannulla taikina ei ehdi kypsyä, hitaammin tulee parempi. Kun otat taikina kuppimallisella kauhalla (esim. kastikekauha), saat tasaisesti jokaiseen lettuun sieniä ja raejuustoa.

****

Letut ovat parhaita suoraan pannulta syötynä. Valio ohjaa tarjoamaan lisukkeena maustettuja rahkoja. Myös yrteistä ja raejuustosta tai tuorejuustosta sekoitettu tahna voisi toimia hyvin. Minä en ehtinyt edes ajatella koko lisäkehommaa ennen kuin letut olivat jo loppu.