Servetit rullalla

keskiviikko 25. tammikuuta 2012
Lautasliinat on minulle arjen luksusta. Ne ovat nopea ja varsin edullinen tapa nostaa arkiruokahetkeä juuri sen verran liitoon, että siivoamaton koti tai päälle kaatuvat työt unohtuvat edes puoleksi sekunniksi.

Paperiset lautasliinat ovat helppoja ja kaapissa voi olla vinossa pinossa erivärisiä arjennostattajia. Kankaiset servetit tekevät jo kaurapuurostakin juhla-aterian. Jos joku ne joskus vaan silittäisi.

Huomasin Stockalla alkuviikosta mielenkiintoisen uutuuden: rullalla olevat servetit. Ensin rullat näyttivät epäilyttäviltä, siistityiltä talouspaperirullilta, mutta mallit olivat hipelöitävissä ja osoittautuivat oikeiksi kankaisiksi lautasliinoiksi. Katkopinta on siisti ja suora, eikä silittämisen tarvetta ole. Tai on, sen jälkeen kun servetit on pessyt ensimmäisen kerran koneessa. Pesunkestävyyttä luvataan kuusi kertaa ja värivaihtoehdot ovat herkullisia.

Ajattelisin rullan toimivan piknik- tai mökki- tai reissukäytössä vaikka silloin kun pöytään kannetaan juhannusjuhlaruokaa (oi kesä, tule jo!).

Mitä mieltä olette? Kuumaa vai kylmää?

9 kommenttia

 1. Ainakin lämmittää ajatus, luulen että ostaisin kokeeksi:)

  VastaaPoista
 2. Mieltä kutkuvat tuote, pakko kait kokeilla. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Mä luin noista jostakin, mutta jotenkin vaikuttivat epäilyttäviltä :)

  Ja mä oon kangasservetti-ihminen. Musta niitä on vielä kiva silitellä verrattuna paitoihin tai muihin vaatteisiin. (Tosin Ikean isot yksiväriset ovat ok, vaikka värivalikoima on taas tylsä ja tykkään vaan niistä mustansinisistä)

  Mutta voisin mä noita rullaservettä kokeilla. Ehkä.

  VastaaPoista
 4. Kangasservietteillä mennään täälläkin, vaikka välillä arkena (tai kuvausrekvisiittana) myös muita. Rullat voisivat tosin toimia vähän fiinimmällä piknikillä.

  Helsingissä niitä ei päässyt hiplaamaan, joten sivuutin ne samantien, kun näin niitä pari viikkoa sitten. Riikan tavoin olen hirvittävä puritaani väreissä.

  VastaaPoista
 5. Hauska idea. Taidan kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista!

  Ei rullaservetit nyt ainakaan ihan täystyrmäystä saa :)

  Joku koukku rullassa on: oon monesti ohimennessäni kokeillu servettiä - onko se oikeesti kangasta (edelleen on). Tekis mieli kiskasta talouspaperin sijaan.

  Ilman tuntoaistimusta en olis taatusti ostanut.

  VastaaPoista
 7. Jännä idea! Minäkin tahdon hypistelemään tuollaista. Ehkäpä ei mene kuitenkaan ostoslistalle, sillä paraikaa projektina on omien kangasservettien ompelu... Olisi kiva kuulla onko servetit vielä käyttiksiä kun olet sen viis kuus kertaa näyttänyt niille pesukoneen luukkua.
  -Papu-

  VastaaPoista
 8. Papu, pysy linjoilla, lupaan raportoida!

  Meillä on parinvärisiä kangasservettejä ja kolmannet tekeleet ovat olleet kaapissa pari vuotta leikattuina, siksakattuina, käännettyinä ja neulottuina. Tuu meillekin ompelemaan! (voi saamattomuus sentään)

  VastaaPoista
 9. Linjoilla keikutaan, tottamaar :)

  Hehee. Voipi olla, että nää mun servetit ei tuu kestämään ruokakuvauksia, sen verran kauan aikaa siitä kun viimeksi pyörittelin ompelukonetta, odottelevat nyt tuossa leikattuna sitä oikeaa ompelumoodia...
  -Papu-

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.