|

Chili con carne

Chili con carne, joka sisältää suklaata! Tätä sinun on tehtävä!

Chili con carne on helppo yhden astian ruoka. 

Kuvassa ruoka on pyöreässä padassa. Padan alla on puinen, pyöreä alusta. Ruoan päällä on korianteria ja oikeassa laidassa on lusikka. Kuva yläreunassa on kirsikkatomaatteja. Alusta on vihreä.

Reseptissä on kaksi jippoa, jotka tekevät ruoasta aivan erityisen hyvän: suklaa ja kahvi. Kumpikaan ei juurikaan maistu lopputuloksessa, mutta ne antavat pataan syviä makusävyjä ja moniulotteisuutta. Älä siis skippaa niitä!

Pitkään haudutettu chili con carne on täyteläistä ja täydellistä. Herkkua, jota syön harvoin. Pavuilla täydennettyä lihapataa voi syödä monella tapaa: riisin kanssa, tortillalettuihin käärittynä tai polentan parina. Voit keittää, paistaa tai muussata kaveriksi myös perunoita. Kastikkeeseen voi dipata myös rapeita tortillasipsejä.

Kokeile myös näitä helppoja, yhdessä astiassa valmistuvia reseptejä:

Chili con carne on helppo yhden astian ruoka. Kuvassa ruoka on pyöreässä padassa. Padan alla on puinen, pyöreä alusta. Ruoan päällä on korianteria ja oikeassa laidassa on lusikka. Kuva yläreunassa on kirsikkatomaatteja. Alusta on vihreä.

Chili con carne

Chili con carne, joka sisältää suklaata! NAM!
Esivalmistelu15 minutes
Kypsennys1 hour
Valmistusaika1 hour 15 minutes
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1-2 chilinpalkoa tuoreena tai kuivattuna
  • 2-3 porkkanaa
  • 800 g kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa 2 prk
  • 2 prk kidneypapuja tai papusekoitusta säilyke
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 tl kuivattua timjamia tai oreganoa tai sekoitusta
  • mustapippuria myllystä
  • 50 g tummaa suklaata

Tee näin

  • Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Raasta porkkanat.
  • Poista chileistä halutessasi siemenet kiinnikkeineen ja pilko hedelmäliha.
  • Lorauta pataan tai kattilaan öljyä ja kuumenna (keskilämpö).
  • Kuullota sipuleja öljyssä hetki.
  • Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha.
  • Lisää loput aineet ja sekoita.
  • Anna hautua kannen alla 170-180 asteisessa uunissa vähintään tunti. Voit antaa hautua ruoan myös hellalla.
  • Maista ja säädä tarvittaessa makua (suolaisuus, pyöreys eli makeus).

Seuraathan Kokkipottilaa myös Pinterestissä! Tule mukaan inspiroitumaan!