Chili con carne
Chili con carne, joka sisältää suklaata! Tätä sinun on tehtävä!
Reseptissä on kaksi jippoa, jotka tekevät ruoasta aivan erityisen hyvän: suklaa ja kahvi. Kumpikaan ei juurikaan maistu lopputuloksessa, mutta ne antavat pataan syviä makusävyjä ja moniulotteisuutta. Älä siis skippaa niitä!
Pitkään haudutettu chili con carne on täyteläistä ja täydellistä. Herkkua, jota syön harvoin. Pavuilla täydennettyä lihapataa voi syödä monella tapaa: riisin kanssa, tortillalettuihin käärittynä tai polentan parina. Voit keittää, paistaa tai muussata kaveriksi myös perunoita. Kastikkeeseen voi dipata myös rapeita tortillasipsejä.
Kokeile myös näitä helppoja, yhdessä astiassa valmistuvia reseptejä:
Chili con carne
Raaka-aineet
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 sipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1-2 chilinpalkoa tuoreena tai kuivattuna
- 2-3 porkkanaa
- 800 g kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa 2 prk
- 2 prk kidneypapuja tai papusekoitusta säilyke
- 1 dl vahvaa kahvia
- 2 tl suolaa
- 1-2 tl kuivattua timjamia tai oreganoa tai sekoitusta
- mustapippuria myllystä
- 50 g tummaa suklaata
Tee näin
- Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Raasta porkkanat.
- Poista chileistä halutessasi siemenet kiinnikkeineen ja pilko hedelmäliha.
- Lorauta pataan tai kattilaan öljyä ja kuumenna (keskilämpö).
- Kuullota sipuleja öljyssä hetki.
- Nosta lämpöä ja ruskista jauheliha.
- Lisää loput aineet ja sekoita.
- Anna hautua kannen alla 170-180 asteisessa uunissa vähintään tunti. Voit antaa hautua ruoan myös hellalla.
- Maista ja säädä tarvittaessa makua (suolaisuus, pyöreys eli makeus).
Seuraathan Kokkipottilaa myös Pinterestissä! Tule mukaan inspiroitumaan!