| |

Mutakakku

Mutakakku on helppo tehdä: kaikki ainekset vain sekoitetaan yhteen. Nopeasti valmistuva täyteläinen kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä.

Mutakakku on helppo suklaakakku. Kuva on tummanpuhuva. Pyöreä mutakakku on puisella laudalla, kakun päällä on tomusokeria ja jäätelöpallo. Oikeassa yläkulmassa on kulhossa vadelmia. Alusta on petroolin värinen.

Mutakakun juju on tahmeus. Reunoiltaan kiinteä ja keskeltä tahmea kakku onnistuu näin: Ota kakku uunista, kun kakku on paistunut reunoilta 3-4 senttiä. Keskeltä kakku on silloin vielä ihan hyllyvä, mutta jäähtyessään kakku kiinteytyy.

Tämä suklaakakku valmistuu ilman kananmunaa ja maitotuotteita, jos käytät maitona kauramaitoa tai muuta kasvipohjaista mautoa sekä maidotonta suklaata tai jätät suklaarouheen pois.

Mutakakku tarjoillaan perinteisesti kermavaahdon kanssa, mutta myös jäätelö, esimerkiksi vaniljajäätelö, sopii kakun kanssa ihanasti. Raikastusta voi tuo tarjoamalla lisänä myös marjoja joko sellaisenaan tai soseutettuna.

Kokeile myös näitä suklaisia leivonnaisia:

Mutakakku on helppo suklaakakku. Kuva on tummanpuhuva. Pyöreä mutakakku on puisella laudalla, kakun päällä on tomusokeria ja jäätelöpallo. Oikeassa yläkulmassa on kulhossa vadelmia. Alusta on petroolin värinen.

Mutakakku

Helppo ja nopea mutakakku! Tee tätä!
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys20 minutes
Valmistusaika30 minutes
Annokset: 6

Raaka-aineet

  • 2 1/2 dl maitoa (esim. kauramaito)
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä tai 150 g sulatettua voita
  • 1 tl valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
  • 2 dl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 100 g suklaata rouhittuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita yhteen maito, öljy tai sulatettu voi sekä etikka.
  • Sekoita yhteen kuivat aineet eli sokeri, jauhot, kaakaojauhe, rouhittu suklaa, suola, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.
  • Sekoita kuivat aineet muiden ainesten kanssa yhteen.
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan. Esim.leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
  • Paista noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on paistunut 3-4 senttiä reunoilta mutta on keskeltä vielä hyllyvä. Tarkkaile paistoaikaa, sillä uunit ovat hyvin erilaisia.

Joko seuraat Kokkipottilaa Pinterestissä? Tule mukaan!