Kiukkuinen salmiakkidrinkki

tiistai 28. helmikuuta 2012

Joskus sitä hämmästelee silmät selällään omaa toimintaansa. Viime viikon lopulla yllätin itseni drinkinkeittopuuhista. Äärimmäisen epätavallista. Ja kun kajautin yläkertaan pyynnön etsiä kaapista kossua, oli toisetkin silmät apposen auki: mitä ih-met-tä sinä puuhaat?

Kiukkudrinkkihän siitä tuli! Juoma oli salmiakkinen ja sopivasti chilinen olematta kuitenkaan liian paksu, äitelä tai raskas. Lasiin taiteiltu Höökipulverireunus toi juomaan lisää kiukkua. Oli hyvää!

****

Chilinen salmiakkidrinkki

1 dl Kiukku chilisalmiakkeja (Chilikauppa tarjosi)
1 dl vettä
8 cl koskenkorvaa

Höökipulveria

Mittaa kiukkukarkit ja vesi kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä kunnes karkit ovat sulaneet veden sekaan. Jäähdytä ja lisää kossu. Sekoita. Laita jääkaappiin ja tarjoa kylmänä.

Koristele lasin reunus salmiakkipulverilla. Ripottele lautaselle salmiakkipulveria. Kostuta lasin suu joko vedessä kastellulla sormella tai pyöräyttämällä reunaa puolitetussa sitruunassa. Kun reuna on kostea, paina lasi salmiakkipulveriin. Anna reunan kuivua.

Annoksesta tulee noin 1 1/2 dl valmista juomaa

****

Tarjosin drinkit ärmybileissä. Tuntui maistuvan muillekin.

5 kommenttia

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Ei siitä drinksusta kyllä kiukkuiseksi tullut, hilpeämmäksi vaan:)

Virpi kirjoitti...

Kieltämättä oli hilpeät vaikutukset ennemmin kuin kiukuttavat! Se höökipulverireunus oli kyllä melko ärmäkkä, mutta kokonaisuutena erinomainen drinksu.

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Ihan parhaimpia drinkkejä pitkiin aikoihin! Jos haluaa lepytellä jotain, niin kannattaa tarjota kiukkudrinkkiä. Jo tulee leppoisa olo!

Hannele kirjoitti...

Leppoisa ja hilpeä :) Pitää ehkä vaihtaa otsikkoa.

Vähän häkellyn kehuista, kun drinkit ei tod. ole minun vahvuusaluetta. Ehkä tästä urkenee uusi ura?

Virpi kirjoitti...

Oot kuule kohta drinksumestarien valiojoukossa, jos jatkat samaan malliin!

Sisällön tarjoaa Blogger.