| |

Skonssit

Skonssit eli englantilaiset teeleivät ovat nopeita tehdä, ja ne sopivat aamiaiselle, brunssille tai iltateelle. Englantilaiset nauttivat skonssit iltapäiväteen kanssa suolaisella tai makealla täytteellä.

Skonssit eli helpot englantilaiset teeleivät. Kuvassa skonssit ovat kukkareunaisella lautasella kasassa.

Helpot teeleivät valmistuvat parissakymmenessä minuutissa, eikä syömisessäkään kannata aikailla – leipäset ovat parhaimmillaan vasta paistettuina.

Skonssit ovat mainio tarjottava, sillä ne maistuvat sekä makeana että suolaisena. Taikinaa voi maustaa rusinoilla, muilla kuivatuilla hedelmillä tai juustoraasteella, mutta maustamaton taikina mahdollistaa sekä makeat että suolaiset täytteet.

Skonssien suolaiseksi täytteeksi sopii esimerkiksi voi, tuorejuusto tai muu maukas juusto. Makeana täytteenä kannattaa kokeilla marmeladia tai hilloa sekä kermavaahtoa tai lemon curd -tahnaa. Myös tuoreet marjat sopivat kermavaahdon kanssa leipästen täytteeksi ihanasti.

Perinteisellä englantilaisella iltapäiväteellä tarjotaan usein skonsseja suolaisten täytettyjen leipien ja makeiden suupalojen välissä. Skonssien kohdalla jokainen voi valita, pitäytyykö vielä suolaisissa vai siirtyykö jo kohti makeampaa elämää. Mutta aivan yhtä hyvin teeleivät sopivat tarjottavaksi vaikka ihan perinteisellä suomalaisella iltapalalla.

Jos haluat tarjota skonssien kanssa jotain erityisen hyvää ja itse tehtyä, katso nämä reseptini:

Helpot skonssit

Skonssit

Skonssit eli englantilaiset teeleivät valmistuvat nopeasti ja maistuvat sekä suolaisen että makean täytteen kanssa.
Esivalmistelu10 minutes
Kypsennys10 minutes
Valmistusaika20 minutes
Annokset: 16 kpl

Raaka-aineet

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 50 g voita
  • 2 dl piimää tai maustamatonta jogurttia (tai maitoa)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  • Nypi voi ja jauhoseos murumaiseksi seokseksi.
  • Lisää neste.
  • Sekoita taikina nopeasti.
  • Ripottele jauhoja pöydälle ja taputtele taikinasta 2–3 senttiä paksu levy.
  • Ota pyöreällä muotilla (tai esimerkiksi kuoharilasilla) taikinasta ympyräisiä ja laita leivinpaperille.
  • Voitele halutessasi kananmunalla tai maidolla.
  • Paista skonsseja uunin (200 astetta) keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Joko seuraat Kokkipottilaa Instagramissa?