Täytetyt kananmunat

Kun säidenhaltia on eri mieltä minun, ehkä noin viiden miljoonan muun suomalaisen ja kalenterin kanssa kevätsäistä ja kevään sopivasta etenemisvauhdista, täytyy laittaa eetteriin jotain keväistä ruokaa, joka luo toivoa. Tämänpäiväinen räntäp#?%akeli ei toivoa nimittäin juuri tuonut.

Täytetyt kananmunan puolikkaat sopivat mainiosti paitsi pääsiäiseen myös vappuun ja äitienpäivään, kevään muihin ilojuhliin. Ne voi tarjota alkupalana, osana noutopöytää tai vaikka salaatin lisäkkeenä. Minä aion kokeilla munanpuolikkaita myös tuorehernekeiton kaverina.

****

Täytetyt kananmunanpuolikkaat

10 kananmunaa
n. 1 dl valkosipulimajoneesia (ohje alla)
n. 3 rkl mätitahnaa

katkarapuja
ruohosipulia

Keitä kananmunat koviksi (10 min.). Jäähdytä munat kylmän veden alla ja kuori ne. Erottele keltuaiset kulhoon ja muussaa ne haarukalla muruksi. Lisää majoneesi ja mätitahna, sekoita. Annostele tahnaa teelusikan avulla ”valkuaiskuppeihin” ja koristele katkaravuilla ja ruohosipulisilpulla.

****

Valkosipulimajoneesi

2,5 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Laita kaikki ainekset (kapeaan) kulhoon. Lataa sauvasekoitin ja sur sur. Valmista.

****