Vuohenjuustomoussea ja chili-paprikahilloa rapealla leivällä

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Kokkeillaan-Kotiharmi tarjosi helmikuisissa chilibileissä soppashotteja sekä hapankorppua pehmeällä vuohenjuustomoussella.  Soppa-aineksia meillä ei ollut, mutta levitimme hieman yksinkertaistettua moussea uunissa paahdetuille leiville. Päälle lusikoimme joko Kotiharmin tuomaa chili-paprikahilloa tai paholaisenhillomukaelmaa, en tiedä kumpaa purkissa oli. Tuore basilika sai leivän maistumaan keväältä. 


****


Vuohenjuustomousse

150g (1 prk) pehmeää vuohenjuustoa (meillä Chavroux)
 vajaa 1 dl vispikermaa
mustapippuria myllystä

hyvää, vaaleaa leipää
puolikas valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vuohenjuusto ja mustapippuria, sekoita. Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero leikkauspinnalla leipäviipaleita. Paahda leivät rapeiksi n. 200 asteisessa uunissa. Nosta leivät uunista ja huiskuttele niiden päälle hieman oliiviöljyä.

Levitä vuohenjuustomoussea leiville, lusikoi päälle hieman hilloa ja laita päällimäiseksi tuoretta basilikaa.

****

4 kommenttia

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Syötävän hyvä kuva!!! Onneksi on maha täynnä, saattaisin muuten jykertää läppärin nurkkaa...

Hannele kirjoitti...

:) Pitäskö rouvan tehdä jotain sanastoa jäsentävää treeniä, kun noin niikö minun mielestä kuva ja läppäri ei oo syötäviä. Mutta leipä oli, hyvää syötävää!

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Kaunista evästä! :)Joko kasvihuone on päässyt hankien peitosta? Täällä tänään ensimmäinen oikeasti keväinen päivä, viimein!

Hannele kirjoitti...

Tänään lapioin itseni kasvihuoneelle! Lunta on edelleen yli saappaan varren verran (grrr). Lumi on sentään muuttanut olomuotoaan keväiseksi, pienet on askeleet.

Sisällön tarjoaa Blogger.