Ylistys keväälle - varhaiskaalisalaatti

maanantai 30. huhtikuuta 2012Onneksi sanoin ääneen, että varhaiskaali on kevään synonyymi. Nimittäin samaan aikaan kun purnasin hankia ja tein varhaiskaaliruokaa, teki luonto ihmeitä. Muutamassa päivässä, vesisateen ja auringon avustamana, lumet ovat lähteneet meiltäkin. Kasoja toki vielä on, mutta kasvimaa näkyy! Nurmikko näkyy! Tulppaanit puskevat maasta!

Ke-vät!

Chicling-blogin Hanna Gullichenin kaalisalaatti on keväiset raikas ja herkullinen. Tilli sopii salaattiin upeasti ja kananmuna tuo sopivasti ruokaisuutta. Kaveriksi wapun kunniaksi kunkin suuhun sopivaa särvintä: nakkeja, ravunpyrstöjä, pitsaa tai piirasta.


Hauskaa Wappua!

****

Varhaiskaalisalaatti

varhaiskaali
1 prk kermaviiliä (tai vastaava määrä esim. turkkilaista jugurttia)
1/2 punttia tilliä
1 rkl (Dijon)sinappia
1-2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa

Keitä kananmunat napakoiksi, kuori ja jäähdytä. Poista kaalista uloimmat lehdet. Puolita kaali ja poista kiilaleikkauksella kova kanta. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.

Tee kastike: sekoita kermaviiliin hienoksi hakattu tilli, sinappi, sitruunamehu ja haarukalla pieneksi litsityt kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kaalisilppuun ja maista vielä suola ja hapokkuus (=sitruuna).

****

4 kommenttia

Hanna kirjoitti...

Kaalimania levitköön, varhaiskaali on sen ansainnut. Ihana tuo kuva, salaattisi näyttää superherkulta! ;)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Hanna!
Kananmuna ja tilli olivat yllätyksellisiä mutta ah niiiiin maukkaita. Kiitos reseptistä!

Anonyymi kirjoitti...

mä tein tota reseptiä enkä pitänyt ollenkaan kermaviilin mausta se pukkas sieltä liikaa läpi muuten hyvä täytyy soveltaa omaan makuun sopivaksi

Hannele kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Soveltaminenhan on ihan parasta ruoanlaitossa!

Kokeilepa salaattia turkkilaisella jugurtilla - olisiko se enemmän makuusi? Olen tehnyt salaattia myös jugurtin ja kermaviilin seoksella (50-50), jolloin molempien edut tulevat esiin.

Sisällön tarjoaa Blogger.