Paras varhaiskaalisalaatti
Paras varhaiskaalisalaatti maistuu aivan keväälle!
Kotimaiset varhaiskaalit ovat sesongissa heinäkuussa, mutta keskisen Euroopan pelloilla varhaiskaali antaa satoa jo keväällä – siksi varhaiskaalisalaatti on synonyymi keväälle.
Hanna Gullichenin paras varhaiskaalisalaatti on keväisen raikas ja herkullinen. Tilli sopii salaattiin upeasti ja kananmuna tuo sopivasti ruokaisuutta. Salaatti sopii ihanasti grilliruokien lisäkkeeksi tai varhaisperunoiden kaveriksi. Hodareiden välissä salaatti on myös aivan erityisen hyvää.
Varhaiskaalisalaatti on loistava myös kevään ja kesän juhlissa osana ruokaisampaa kokonaisuutta. Viereen sopii vaikka perunasalaatti, hyvä leipä ja omista kulhoistaan napsittavat pienet syötävät kuten marinoidut pavut, artisokansydämet, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.
Kurkkaa myös nämä varhaiskaalireseptit:
- Nopea varhaiskaalisalaatti (yksi salaattisuosikeistani)
- Korealainen kaalisalaatti
- Kaakkoisaasialainen kaalisalaatti
- Grillatut varhaiskaalikiekot
- Coleslaw punakaalista
Paras varhaiskaalisalaatti
Raaka-aineet
- 1 varhaiskaali
- 1 prk kermaviiliä (tai vastaava määrä esim. turkkilaista jugurttia)
- 1/2 punttia tilliä
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- mustapippuria
- 2 kananmunaa
Tee näin
- Keitä kananmunat napakoiksi, kuori ja jäähdytä.
- Poista kaalista tarvittaessa uloimmat lehdet. Puolita kaali ja poista kova kanta. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
- Tee kastike: sekoita kermaviiliin hienoksi hakattu tilli, sinappi, sitruunamehu ja haarukalla pieneksi litsityt kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kastike kaalisilppuun ja maista vielä suola ja hapokkuus.