Avokadohummus
Avokadohummus on tahnojen aatelia: samettisen pehmeä ja täyteläinen. Käytä dippinä tai laita pitaleivän väliin tai salaattiin. Sopii myös lisäkkeeksi arkiruoille!
Kun rakastaa avokadoa ja himoitsee hummusta, on avokadohummus pala taivasta. Tahnaa voi laittaa tortillan tai pitaleivän sisään, siihen voi dipata kasviksia, sipsejä tai maissilastuja – tai syödä sellaisenaan kulhollisen lounaaksi.
Avokadohummus on myös ihana lisä ruokaisaan salaattiin. Tai ehkä teet hummusplatterin ja laitat hummuksen päälle esimerkiksi oliiveja, uunissa kuivattuja tomaatteja, paahdettuja kikherneitä ja (vege)fetaa.
Tahnat ovat niin monikäyttöisiä, että niitä olisi hyvä olla aina jääkaapissa. Lusikallinen tai kaksi melkein minkä tahansa ruoan kaveriksi, ja ateria saa aivan uuden ulottuvuuden.
Hummushimoisen kannattaa muistaa myös nämä reseptini:
Avokadohummus
Raaka-aineet
- 1 kypsä avokado
- 1 prk kikherneitä (säilyke)
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 rkl sitruunamehua
- suolaa
- 2 rkl rkl oliiviöljyä (+ päälle hieman lisää)
Tee näin
- Kuori avokado, poista siemen.
- Huuhdo ja valuta kikherneet.
- Kuori ja pieni valkosipulinkynsi.
- Laita kaikki ainekset belnderiin tai sauvasekoittimelle sopivaan kulhoon. Surauta tasaiseksi.
- Maista ja säädä suola ja sitruuna suuhusi sopivaksi.
- Huiskauta päälle hieman oliiviöljyä.