Jätskimäinen kesäherkku

sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tässä on kesän 2012 ykköshittiherkku!
Pehmeä kuin kermajätski, lempeä kuin kesätuuli, kevyt kuin lomamieli. Nam.

****

Jätskimäinen kesäherkku
2-3 annosta


2 kypsää banaania
2 dl mansikoita tai 1 dl mansikkasurvosta
(tilkka nestettä tarvittaessa, vaikka kookosmaitoa, mehua)
(tarvittaessa makeutusta, vaikka steviaa tai sokeria)

Laita banaanit pakkaseen ja anna niiden jäätyä kunnolla. Helpommalla pääset, jos kuorit ja paloittelet banaanit ennen pakastamista (en toki älynnyt toimia näin toisellakaan kerralla). Mittaa tehosekoittimeen mansikat tai mansikkasurvos. Jos käytät jäisiä marjoja/survosta, lisää tilkka nestettä ja surraa tasaiseksi. Lisää pätkityt ja kuoritut banaanit. Anna koneen käydä kunnes massa on tasaista. Maista ja lisää tarvittaessa hieman makeutusta. Nauti heti.

****

Resepti on alkujaan Nature Insiderista, minä bongasin sen Hannan tontilta.

Ensimmäisellä kerralla käytin jäisiä banaaneja ja sulaa mansikkasurvosta. Rakenteesta tuli erinomainen, maku ihan mieletön. Toisella kerralla käytin pakastemansikoita ja -banaaneja. Rakenteesta tuli yhtä hyvä, mutta olisimme molemmat kaivanneet hieman lisää makeutta. Tuskin jäisillä mansikoilla on suoraan asian kanssa tekemistä, banskut eivät olleet ehkä yhtä makeita. Seuraavalla kerralla kokeilen herkkua tuoreista mansikoista ja kypsistä jääbanskuista. Uu!

13 kommenttia

Anonyymi kirjoitti...

Pakastemarjat sulaneina on karvaita, siks jotkut lisää pakastepussiin hippusen sokeria. Eli makuero jotkui niistä.

Merituuli kirjoitti...

Oi miten kaunis kuva! Ja "kevyt kuin lomamieli" on kivasti sanottu.

Tusla kirjoitti...

Laitoin just vesimelonia pakkaseen samassa tarkoituksessa. Katsotaan, mitä kesäkepeyttä sitä syntyykään!

Campasimpukka kirjoitti...

Olen lukenut tästä banaanin jäädyttämisestä monesta blogista, pitäisi kyllä kokeilla! Vesimelonista teemme kesäisin ihanaa drinkkiä Nigellan tapaan. Vesimeloni jäädytetään kuutioina ja surruutetaan tequilatilkan, sitruunamehun ja tomusokerilusikallisen kera kauniinväriseksi sohjoksi. En tarkkaan muista ohjetta, mutta se on mukavaa kesäjuomaa, josta riittää siemailtavaa pitkäksi aikaa.

Marja kirjoitti...

Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Sopii mr maidottomallekin :)

Hannele kirjoitti...

Anonyymi, tuo on totta! Pakkanen mokoma taitaa olla sokerihiiri, kun nappaa osan marjojen sokerista.

Merituuli, KIITOS! Lomamieltä odotellessa :)

Tusla, ooh! Vesimeloni voisikin sopia banskun kanssa ärinomaisesti.

Campasimpukka, tuo on taatusti hyvää (etenkin, jos jättää tequilan pois):)

Marja, raakaruokaa, maidotonta, munatonta ja kaikkee. Ja silti hyvää! Tee!

Arietta kirjoitti...

Vaikuttaa herkulliselta, täytyy kokailla tätä mansikkaversiota. Teimme juuri "jäätelöä" jäisistä banaaneista ja raakakaakaonipseistä. Hyvää tuli, mutta hieman lisää makeutusta se olisi kaivannut. :)

Hannele kirjoitti...

Arietta, Mainio idea sekoittaa banaaniin kaakaota, jeejee (teillä on niin hieno blenderi-tehopöhisijä, että sillä varmaan tulee hyvää vaikka pikkukivistä :))

Paula kirjoitti...

Tämän tyyppisiä jätskejä meilläkin surautellaan silloin tällöin, näin kesällä varmasti useastikin. Avokadokin sopii mukaan!

Hannele kirjoitti...

Paula, voin kuvitella, että avocadosta tulee ihanan "kermainen" suutuntuma. Mitä surautat avocadon kaveriksi?

Kotiharmi kirjoitti...

Taitaa olla vielä mansikoita yhden rasian verran pakkasessa, mutta banaania uupuu. Muuten olisin tehnyt tätä justiinhetinyttänäiltana!

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi!!! Tää on hyvä! Miten on hyvä syöttää lapsille kesäherkkuna jäätelön asemasta ja eipä ne arvaakaan mitä vitamiinipommia syövät:) Ja banaani tuo vielä urheilijanuorukaisille energiaa. Täydellinen välipala! Johanna

Paula kirjoitti...

Hupsista, täällähän oli kysymys minulle. Siis ihan samaan tapaan teen jätskin: pakastettua banaania, marjoja + avokado ja vaniljajauhetta. Surrur!

Sisällön tarjoaa Blogger.