|

Jätskimäinen kesäherkku

Tässä on kesän 2012 ykköshittiherkku!
Pehmeä kuin kermajätski, lempeä kuin kesätuuli, kevyt kuin lomamieli. Nam.

****

Jätskimäinen kesäherkku
2-3 annosta

2 kypsää banaania
2 dl mansikoita tai 1 dl mansikkasurvosta
(tilkka nestettä tarvittaessa, vaikka kookosmaitoa, mehua)
(tarvittaessa makeutusta, vaikka steviaa tai sokeria)

Laita banaanit pakkaseen ja anna niiden jäätyä kunnolla. Helpommalla pääset, jos kuorit ja paloittelet banaanit ennen pakastamista (en toki älynnyt toimia näin toisellakaan kerralla). Mittaa tehosekoittimeen mansikat tai mansikkasurvos. Jos käytät jäisiä marjoja/survosta, lisää tilkka nestettä ja surraa tasaiseksi. Lisää pätkityt ja kuoritut banaanit. Anna koneen käydä kunnes massa on tasaista. Maista ja lisää tarvittaessa hieman makeutusta. Nauti heti.

****

Resepti on alkujaan Nature Insiderista, minä bongasin sen Hannan tontilta.

Ensimmäisellä kerralla käytin jäisiä banaaneja ja sulaa mansikkasurvosta. Rakenteesta tuli erinomainen, maku ihan mieletön. Toisella kerralla käytin pakastemansikoita ja -banaaneja. Rakenteesta tuli yhtä hyvä, mutta olisimme molemmat kaivanneet hieman lisää makeutta. Tuskin jäisillä mansikoilla on suoraan asian kanssa tekemistä, banskut eivät olleet ehkä yhtä makeita. Seuraavalla kerralla kokeilen herkkua tuoreista mansikoista ja kypsistä jääbanskuista. Uu!