|

Mahtava makkarawokki (ja kaikkien kaveri)

Viimeiset liki kolme viikkoa olemme olleet kaikkien kavereita ja, myönnettäköön, ajoittain myös teiden tukkona. Karavaanarireissu vei meitä Helsingin kautta Ruotsiin, Tanskaan ja Saksaan. Matkalla ehdimme nähdä monta upeaa kaupunkia, häikäisevän hienoja maisemia ja monenmoisia leiripaikkoja. Ehdimme vaihtaa päämäärää ja reittiä lennosta ja koukata kiinnostavien kohteiden kautta. Olihan meillä lystiä!

Auton perässä kulkenut koti mahdollisti tuoretavaran oston toreilta ja matkan varrella olleista tilapuodeista, ruoanlaiton p-paikoilla ja leirissä sekä tuliaisherkkujen kotiinkuljetuksen. Kerrankin ei tarvinnut miettiä mahtuuko kiehtova kapusta tai viehko viinipullo matkalaukkuun, kyllä mahtui.

Reissussa nähdyistä ja koetuista kohteista kirjoitan tuonnempana, kuvien löytäminen vaatii pieniä kaivantoja. Etelä-Ruotsi, Kööpenhamina ja Göteborg ansaitsevat ainakin omat juttunsa.

Valitsimme asuntovaunun ulkokeittiöksi Muurikanjalallisen rengaspolttimen pannuineen – se oli erinomainen ratkaisu. Kaasua oli mukana joka tapauksessa, muurikalla voi tehdä monenmoista ruokaa ja hässäkän sai helposti koottua ja kasattua.

Wokkia teimme reissussa muutamaankin otteeseen. Kiitetyin syntyi näin:

****

Makkarawokki

hyvää makkaraa
paljon kasviksia (meillä kukkakaalia, paprikaa, sipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, sokeriherneitä)
nektariini tai pari

kastike
2 rkl öljyä
2 rkl (makeaa) soijaa 
1 tl Tannisen chilinen, tulista kastiketta 
3 valkosipulinkynttä
(1 tl sokeria)
mustapippuria myllystä

Tee ensin kastike, kastikemäärä riittää 3-4 hengen annokseen. Pilko makkarat ja kasvikset, lohko nektariini(t). Tee kasviksista reiluja suupaloa, älä turhaan sipellä. Kuumenna wokkipannu, muurikka tai paistinpannu kuumaksi ja paista pannulla ensin makkarapalasia. Kun makkarat ovat saaneet hyvän, rapsakan paistopinnan, lisää kasvikset sokeriherneitä ja nektariinia lukuun ottamatta. Pyöräytä sekaisin ja lisää kastike. Sekoittele reilusti esimerkiksi kahden lastan avulla muutama minuutti, varo paistamasta kasviksia liian kauan; suutuntumaa saa olla reilusti. Lisää lopuksi sokeriherneet ja nektariinilohkot, ne lämpiävät sopivasti kuumien kamujen päällä.

****

Tannisen chilinen -tuotteet oli meille uusi, miellyttävä tuttavuus. Ostimme purnukan Turku-Raisio-Naantali -akselin marketista ja totesimme iloksemme kastikkeessa olevan vain oikeita aineksia: paprikaa, sokeria, chiliä, suolaa ja etikkaa. Ei muuta, heijaa sille! Jälleenmyyjälistan löydättäältä.