Raparperimojito

Mojito, tuo drinkeistä parhain, muuntuu helposti moneksi. Lupaan palata erilaisiin mojitoversioihin vielä monesti, sillä mielessä (ja kokeiltuna) on muikean mahtavia mojitomuunnoksia. Tässä ensimmäinen.

Raparperimojito on ollut mielessä ensimmäisestäraparperisiirappisatsista asti. Voi kääks, miten erinomainen kesäjuoma! Hyvän holittoman hellejuoman mojitosta saa jättämällä Bacardin pois. Kokeile!

****

Raparperimojito

2 annosta

1 lime

2 tl ruokokidesokeria

mintun lehtiä

4 cl raparperisiirappia

4 cl vaaleaa rommia (Bacardia)

jäitä tai jäämurskaa

kuplavettä

Pese ja lohko lime, revi mintun lehdet. Jaa limenlohkot ja mintut kahteen lasiin, lisää sokeri. Murskaa pienellä survimella tai lusikan perällä siten että limenlohkoista irtoaa mehut ja ruokosokeri alkaa sulaa. Lisää raparperisiirappi ja rommi, sekoita. Lisää jäitä tai jäämurskaa ja kaada lasi täyteen kuplavettä.

****

Meillä lasina oli, leiriolosuhteiden pakosta, viinilasi, joten jouduin survomaan limenlohkot ensin kulhossa ja kaatamaan ne vasta sitten lasilasiin. Vahvemmassa lasissa survominen onnistuu kyllä hyvin.