Kuuma juomavinkki: minttu-inkivääritee

lauantai 25. elokuuta 2012


Vaikka en suostukaan puhumaan vielä syksystä, voi siihen vääjäämättä koittavaan vuodenaikaan jo alkaa hiljalleen valmistautua. Perinteisesti meillä syksyn merkki on illan kähmässä kuuluva ehdotus: "keitetäänkö teet?".

Erinomainen vaihtoehto perinteisemmälle teelle on kuumassa vedessä haudutetut tuoreet mintunlehdet ja inkiväärinpalat. Joukkoon voi laittaa myös limenlohkon. Stevian lehtien uittamistakin aion kokeilla, sillä puskalle pitää hiljalleen alkaa tekemään jotain.

Ei kerrota kenellekään, että join kuvassa olevan juoman keskellä hehkeintä kesää, Lyypekissä, reissun liki ainoana hellepäivänä. 

7 kommenttia

Jonna kirjoitti...

Se oli ihan jalat alta, kun sain täydellistä minttuteetä Pietarissa ja inkivääri nyt ei koskaan mitään huononna.

Minun steviani oli etanoiden suosikki. Kaikki muu yrtit olivat koskemattomia, mutta steviasta oli pelkkä ranka jäljellä etanoiden vierailun jäljiltä.

Hannele kirjoitti...

Oli täydellisessä minttuteessä muuta kuin minttua?

Meillä stevia kasvaa ruukussa, eikä sitä ole vaivannut muu kuin "mitä ihmettä teen tälle" -vaiva. Tuoreiden mansikoiden päälle silputtuan lehdet oli hyviä, samoin siltään imeskeltynä. Ideoita?

annemi kirjoitti...

Enpä ole koskaan ajatellut laittaa tuoreita mintunlehtiä hautumaan. Olen kyllä inkivääriä juonut hunajan kanssa, mutta kiva kuulla uusista juomavinkeistä syksyn ollessa jo lähellä :)

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Minttua! Tietenkin! Lähen juoksemaan minttupuskalle nyt heti. Talossa on kuumetautinen, joka tarttee juomia, ja tavallinen tee saattaa alkaa jo maistua puulta.

Hannele kirjoitti...

Minttu on sekä samalla tavalla että eri tavalla raikas kuin inkivääri. Inkivääri-hunajajuoma maistuisi juuri nyt.

Tällä kaatuu tauti (tai sitten pitää ottaa järeämmät juomat avuksi). Paranemisia!

Jonna kirjoitti...

En osaa yhtään sanoa, oliko täydellisessä minttuteessä jotain muuta. Saimme ravintolassa, eikä tullut kysyttyä, mikä harmitti jälkikäteen ja toki minttujakin on jokunen lajike.

Steviaa ei päästy nyt kokeilemaan ollenkaan, koska lehden lehteä en ehtinyt testata ennen etanoita, mutta makeaa ilmeisesti oli, kun noin maistui ;-)

Akvis kirjoitti...

Heti tänä iltana pakko kokeilla.

Mikäs minttulajike sulla on ykkösenä?

Sisällön tarjoaa Blogger.