| |

Munakoiso-halloumkääryleet

Talvella jumituin raaka-aineisiin, nyt näemmä rullattaviin ruokiin

Käärimisessä on jotain samalla kummallisella tavalla terapeuttista kuin lahjojen paketoinnissa. Näissä kääreissä piiloon jää tomaattitahna ja minttu, halloum-juusto ei ole syöjälle mikään yllätys.

Kääryleet syötiin uunissa muhitettujen tomaattien ja salaatin kanssa. Olihan hyvää!

****

Munakoiso-halloumkääryleet

1 munakoiso
1 pkt halloumjuustoa
tomaattitahnaa (tai punaista pestoa)
tuoreita mintun lehtiä
oliiviöljyä

Pätkäise munakoison kanta pois. Leikkaa munakoisosta mahdollisimman ohuita siivuja pitkittäin. Jos sinulla on jokin siivutuskone, käytä sitä. Munakoisoja ei tarvitse itkettää suolalla, sillä neste lähtee pois pannulla. Paista viipaleita pannulla oliiviöljyssä molemmin puolin kunnes ne ovat läpikuultavia (lisää välillä tarvittaessa öljyä vaikka pullasudilla sivelemällä).

Tee tomaattitahna, ohjeen löydät yllä olevan linkin takaa. Leikkaa halloum sopiviksi, pitkänmallisiksi paloiksi. Sivele veitsellä tomaattitahnaa munakoisoviipaleille ohuelti laita halloumtikku viipaleiden ohuempaan päähän poikittain ja laita päälle 1-2 mintunlehteä. Rullaa. Kiinnitä tikulla tarvittaessa (grillissä tikut helpottavat kääryleiden hallintaa).

Paista vielä uunin grillivastuksen alla tai grillissä hetki kunnes halloumjuusto on lämmennyt ja saanut hieman väriä ja munakoiso mukavasti paahtunut.

****

ps. Kokilla on ollut taas monta rautaa tulessa, koska alemmassa kuvassa on jostain syystä sitruuna. Hups.