Viikon voimamuona: pinaatti-fetaletut

tiistai 18. syyskuuta 2012


Pinaattiletut ovat voimamuonaa parhaasta päästä: rapeat voinsuolaiset reunat voimaannuttavat sielua, pinaatti tekee hyvää keholle. Eikä fetajuusto nyt varsinaisesti voi tilannetta heikentää, päinvastoin.


****

Pinaatti-fetaletut

5 dl maitoa
2 kananmunaa
n. 1/2 tl suolaa
hyppysellinen muskottipähkinää
2 1/2 - 3 dl vehnäjauhoja*
200-300g tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia)
100g rasvaista fetajuustoa

Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhdo lehdet ja ryöppää niitä hetki kiehuvassa vedessä. Valuta huolella ja puristele vielä liika neste pois. Hienonna veitsellä. Jos käytät pakastepinaattia, sulata se.

Riko kananmunat maidon joukkoon, vispaa rakenne tasaiseksi. Lisää suola, muskottipähkinä ja pinaatti. Sekoita. Lisää jauhot pienissä erissä, jotta paakkuuntumisenesto on helpompaa. Jos käytät tuoretta pinaattia, vois halutessasi ajaa taikinan tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää murusteltu feta ja anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

Sekoita taikina ja paista letut voissa.

* jos käytät pakastepinaattia, laita jauhoja hieman enemmän kuin tuoretta pinaattia käyttäessäsi.

****

17 kommenttia

Jonna kirjoitti...

Parempaa voimaruokaa ei olekaan, pinaattikeitto on kyllä omissa voimaruoissa lähellä samaa tasoa. Kauniit letut ja houkuttelevat kuvat taas kerran.

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Jonna!
Keittokin on kyllä hyvää, mutta rapea paistopinta (eli riittävä voin määrä) kääntää voiton mulla lettuihin. Toi toinen taitaisi valita sen sijaan keiton.

Virpi kirjoitti...

Vaikken ole pinaattilettujen suurin ystävä, niin näyttävätpä vain houkuttelevilta noissa sun ottamissa kuvissa!

lintsi kirjoitti...

Tästä muistuikin mieleen, että minäkin olen tehnyt viime vuonna pinaatti-fetalettuja. Harmi, kun ovat unohtuneet nyt johonkin mielen syövereihin. Kiitos siis muistutuksesta, taidanpa tehdä heti viikonloppuna!:)

Hannele kirjoitti...

Kiitos, Virpi!

Hannele kirjoitti...

Hyvähyvä!
Se on jotenkin hämmentävää, miksi jotkut herkkuruoatkin aina unhtuu piiiitkiks ajoiks.

Minna kirjoitti...

Tänä kesänä unohtunut tehdä, nyt täytyy korjata asia. Meillä on tehty isoja pinaattilettuja ja täytetty ne feta-tzatziki täytteellä, herkkua.

Hannele kirjoitti...

Voi kääk, Minna, miten kuulostaa mahtavalta!

annemi kirjoitti...

Meillä on huomiseksi suunniteltu pinaattilettuilta, mutta enpä ollut tajunnut että sinne voisi jemmata fetaakin. Tämä menee siis testiin :)

Lapasen rouva kirjoitti...

Jahas, nyt on hyvä syy laittaa pinaattia maahan ensi keväänäkin! Kuluneen kesän letuista näköjään unohtui feta jonnekin. ;)

Hannele kirjoitti...

Pinaattilettuilta, kuulostaa täydelliseltä!

Hannele kirjoitti...

Oijoi, onneksi kevät tulee pian (jep, puolen vuoden päästä on jo kevätkuu). Mulla on muuten takataskussa toinenkin erinomainen syy pinaatin kasvattamiselle. Pysy linjalla!

Chez Jasu kirjoitti...

Muistoni pinaattiletuista ovat kaukaa kouluajalta eivätkä ne ole ollenkaan mieluisia muistoja. Omista pinaateista tällaisia voisikin kenties kokeilla.

Campasimpukka kirjoitti...

Meillä tosiaan epäonnistui aika täydellisesti pinaatti, tuli se yksi pikkurillinkynnen kokoinen lehti... Mutta ei sen pidä estää voimaruoan syömistä! Ensi vuonna kokeillaan uudelleen ja sitä odotellessa ostan kaupasta:)

Hannele kirjoitti...

Koulun pinaattilötkö(letut) ovat kaukana omatekemistä! Tee ihmeessä, omista pinaateista tulee tietysti parhaita:)

Hannele kirjoitti...

Pinaatti on aika veikeä ja itsepäinen kasvatettava. Meilläkään ei ollut paras pinaattivuosi siellä missä se piti kasvaa. Mutta sitten löysin valtavan kasvuston siellä missä se kasvoi toissavuonna. Mulla on hyvin jännittävä elämä.

Mimosa kirjoitti...

Näitä on varmasti kokeilta itsekin, näyttää niin herkullisilta :-)

Sisällön tarjoaa Blogger.