Pikaruoka I: ruusukaali-pekonipaistos

Teen osan viikosta töitä kotitoimistossa ja huomaan usein varttia ennen palaveria nälän närhivän. Edellispäivän jäännösannos mikroon tai pannulle ja kita auki lienee yleisin tapa taittaa nälkä. Arjen vauhtihetkiin olen kehittänyt myös muutaman tsäpäkän pikaruoan, joiden valmistumiseen ei mene kuin viisi minuuttia. Seuraavat viisi minuuttia kuluvat syömiseen ja loput viisi minuuttia palaveriin valmistautumiseen (valmistaudun aina huolella palavereihin, öhöm).

Ruusukaali-pekonipaistos on näin ruusukaaliaikaan yksi suosikeistani. Huomasin muuten, että paistoshan on varsinaista terveysruokaa, sillä ruusukaali ja saksanpähkinät kuuluvat Time -lehden listaamalle maailman terveellisimpien ruokien listalle, josta Kauhaa ja rakkautta -blogin Eeva tänään kirjoitti. Pekoni ja smetana eivät tosin ole listalla, mikä on tietysti sangen hämmentävää, sillä ne sivelevät sielua.

****

Ruusukaali-pekonipaistos

ruusukaaleja
pekonia
hieman smetanaa tai kermaa
mustapippuria
pähkinöitä
(suolaa)

Laita pannu kuumenemaan. Saksi pekonia pannulle ja leikkaa ruusukaaleista kannat pois. Irrottele muutaman uloimmat lehdet kaalista (heitä huonot pois) ja puolita tai pieni sisäkerät. Ei haittaa vaikka irtolehdet ja palat ovat erikokoisia, erikypsyiset kaalinosat tuovat mukavaa suutuntumaa. Heitä kaalinlehdet ja -palat pannulle ja sekoita. Lisää hieman smetanaa tai kermaa sekä pippuria, ehkä hippunen suolaakin. Sekoita vielä ja pikahauduta pari minuuttia. Heitä pähkinät päälle ja syö.

****